Закрутка лінивої господині! “Синенькі” з часником на зиму без стерилізації: уже закрила 90 баночок!

Баклажани з часником без стерилізації – це проста, швидка та неперевершено смачна заготівля, яка буде просто незамінною взимку. Її можна подавати як повноцінну гарячу страву, так і холодну закуску.

Інгредієнти:

  • 1 кг баклажанів
  • 4 зубчики часнику
  • 1 ст. л. солі
  • 200 мл рослинної олії

Приготування:

Спершу варто підготувати всі необхідні продукти. Баклажани спочатку слід дуже добре помити (найкраще використати для цього спеціальну щіточку та засоби для миття овочів), а потім нарізати їх вздовж тоненькими пластинками товщиною приблизно 3 мм.

Далі нарізані баклажани потрібно викласти в глибоку ємність і посолити. Зверху рекомендується покласти тарілку або кришку та якийсь додатковий вантаж, наприклад, трилітрову баночку огірків. Баклажани під вантажем необхідно залишити приблизно на 6 годин або, ще краще, на всю ніч. Така процедура допомагає без зайвих зусиль прибрати гіркоту з “синеньких”.

Потім слід підготувати банки, в яких ви плануєте закривати баклажани. Баночки потрібно ретельно помити разом із содою та простерилізувати. Наприклад, це можна зробити в духовці або мікрохвильовці.

Ця закрутка ну вже дуже всім полюбилася!
Ця закрутка ну вже дуже всім полюбилася!

Також, щоб банка не луснула, можна покласти в кожну ложку, залити окропом, залишити в мікрохвильовці на п’ять хвилин, а після цього злити воду. Кришкам буде достатньо просто прокип’ятити їх приблизно 5 хвилин.

Рідину, яку виділили баклажани, варто злити та обсушити їх паперовими рушниками. Далі потрібно розігріти олію на сковороді та частинами обсмажити скибочки баклажанів орієнтовно по дві-три хвилини з кожного боку. Уже обсмажені “синенькі” слід одразу складати в стерилізовану банку, при цьому щільно утрамбовуючи.

Банку необхідно наповнити смаженими баклажанами, а зверху покласти 1-2 зубчики розрізаного навпіл часнику. Якщо олія не доходить до плечиків банки, тоді слід закип’ятити рослинну олію та долити її в баночку. Після цього потрібно одразу закрити банку кришками. Цю заготівлю рекомендується зберігати в прохолодному місці, наприклад, у холодильнику або підвалі. Смачного!

Популярне

Подібні новини