Дідусь навчив! Домашній кетчуп з яблуками і помідорами на зиму: в минулому році 60 баночок було мало

Домашній кетчуп із яблуками та помідорами на зиму – це дуже смачний та натуральний соус. Він виходить у міру гострим і в міру солодким та ідеально підходить до других страв, а особливо м'ясних.

Інгредієнти:

  • 2 кг помідорів
  • 200 г ріпчастої цибулі
  • 250 г яблук
  • 80 мл столового оцту
  • 0,25 ч. л. гвоздики
  • 220 г цукру
  • 1 ст. л. солі (без гірки)
  • 0,5 ч. л. кориці
  • 2 ч. л. гострого меленого перцю

Приготування:

Першим кроком слід підготувати всі необхідні інгредієнти. Рекомендується обирати стиглі та м’ясисті помідори. Що стосується спецій, то їх можна брати будь-які за вашим смаком. Помідори потрібно ретельно помити та пропустити їх через соковижималку, яка на виході дасть чистенький томатний сік без “жмиха”.

Цибулю необхідно очистити від лушпиння та розрізати її на чотири частинки, а яблука спершу помити, зняти з них шкірку, а потім також розрізати їх на чотири частинки та вирізати серцевину.

Далі слід подрібнити яблука і цибулю за допомогою блендера або м’ясорубки, щоб вийшла “кашка”. Якщо ви бажаєте зробити кетчуп більш гострішим, тоді можна також додати ще й перець чилі, подрібнивши його разом із яблуками та цибулею.

Кетчуп у магазині більше не купую! Готую його самостійно із яблук та помідорів
Кетчуп у магазині більше не купую! Готую його самостійно із яблук та помідорів

Після цього отримане томатне пюре і цибулево-яблучну кашку потрібно відправити в зручну й підходящу за розміром каструльку та перемішати, а потім поставити її на помірний вогонь. Як тільки ви побачите, що маса закипить, варто додати цукор, сіль, оцет, гвоздику, корицю і мелений перець.

На наступному етапі слід все дуже ретельно перемішати та уварювати кетчуп до необхідної густоти при регулярному помішуванні. Зазвичай цей процес займає приблизно 2 години. На виході ви отримаєте близько одного літра кетчупу. Поки кетчуп готується, потрібно простерилізувати будь-яким зручним для вас способом баночки та кришки для них.

Після цього готовий гарячий кетчуп слід розлити по стерилізованих банках необхідного розміру та закатати їх за допомогою стерилізованих кришок. Потім гарячі баночки перевернути догори дном, накрити рушничком чи ковдрою та дати їм час повністю охолонути. Смачного!

Популярне

Подібні новини