Хоч 100 баночок закрию – все рівно буде мало! Салат із помідорів і цибулі: моя обов’язкова заготівля на зиму

Салат із помідорів і цибулі – це простий і швидкий спосіб заготовити консервовані овочі на зиму. Таку заготовку можна подавати як гарнір, а також використовувати як складову інших страв.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг помідорів
  • 3 шт. ріпчастої цибулі
  • 60 мл рослинної олії
  • 1 ч. л. солі
  • 3 ст. л. оцту

Приготування:

Спочатку потрібно підготувати всі зазначені продукти. Томати краще брати подовженої форми, оскільки такі помідори відмінно підходять для консервації. Цибулю можна взяти як звичайну ріпчасту, так і білу, червону або навіть шалот.

Помідори слід помити, видалити плодоніжки та нарізати дольками, а цибулю почистити і нарізати на “пір’я”. Після цього помідори разом із цибулею потрібно покласти в окремий посуд і посолити.

Далі необхідно додати олію та все перемішати. Олію можна брати будь-яку рослинну, навіть нерафіновану, ароматну. Її вибір залежить від вашого смаку. Потім потрібно влити оцет. У цьому рецепті використовується 6-9% оцет, тому, якщо у вас є есенція, її слід розбавити водою у співвідношенні 1:8.

Цей салатик із помідорів і цибулі на зиму сподобався всій родині: роблю по 70 баночок – і всі розлітаються!
Цей салатик із помідорів і цибулі на зиму сподобався всій родині: роблю по 70 баночок – і всі розлітаються!

Банки потрібно простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Наприклад, їх можна поставити з невеликою кількістю води в мікрохвильовку приблизно на 5-7 хвилин. Також банки можна простерилізувати в духовці при 100 ℃ (приблизно 30 хвилин) або потримати над парою чи залити окропом. Кришки можна лише прокип’ятити протягом однієї хвилини.

Потім банки потрібно наповнити цибулею і помідорами. Після цього на дно каструлі слід покласти рушник, складений у кілька шарів, поставити банки з салатом, залити водою по “плечики”, довести до кипіння і пастеризувати на слабкому вогні приблизно 60 хвилин.

У процесі випаровування води з каструлі її потрібно підливати. На завершальному етапі банки слід щільно закрити кришками або закатати. Таку заготовку можна зберігати в кімнатних умовах. Смачного!

Популярне

Подібні новини