Такі неймовірно смачні, що готую їх 3 рази на тиждень! Макарони із фрикадельками на сковорідці: мої фаворити

Макарони з фрикадельками на сковорідці – це проста, смачна та швидка страва, яка чудово підійде для сімейної вечері. Простота і мінімум зусиль роблять цей рецептик особливо зручним для буденних днів.

Інгредієнти:

  • 200 г макаронів (будь-яких)
  • 2 л води
  • сіль (за смаком)
  • 2 ст. л. оливкової олії (або будь-яка інша рослинна без запаху)
  • 350 г м’ясного фаршу (яловичий, свинячий або ж змішаний)
  • 1 шт. ріпчастої цибулі (невеличка)
  • 0,5 шт. яєць
  • 40 г пармезану
  • чорний мелений перець (за смаком)
  • 70 мл бульйону
  • 5 г петрушки

Приготування:

Спочатку потрібно зробити фрикадельки. Для цього цибулю слід очистити, помити та подрібнити на дрібній терці. Пармезан чи будь-який інший твердий сир також натерти на дрібній тертці. Петрушку треба помити, обсушити та дрібненько нарізати.

Далі у відповідній за розміром мисці необхідно з’єднати фарш, яйце та подрібнені сир, зелень і цибулю, а потім посолити, додати чорний мелений перець та все дуже добре перемішати. Після цього із фаршу слід сформувати невеликого розміру фрикадельки.

На сковорідці потрібно розігріти одну столову ложку оливкової олії, викласти фрикадельки та обсмажити їх на середньому вогні до утворення легенької скориночки, яка при цьому збереже всередині всю соковитість м’ясного фаршу. До того ж, фрикадельки треба перевертати, щоб вони рівномірно підрум’янилися з усіх сторін.

Такі макарони із фрикадельками на сковорідці мало хто готує: найкращий рецепт
Такі макарони із фрикадельками на сковорідці мало хто готує: найкращий рецепт

Потім на сковорідку слід вилити бульйон (можна брати будь-який). Якщо ж у вас немає бульйону, тоді рекомендується додати трішки води. Фрикадельки потрібно тушкувати під кришкою приблизно 10 хвилин на повільному вогні, час від часу помішуючи. Цього часу буде достатньо, щоб вони приготувалися. Але м’ясний сік, який виділився у процесі тушкування, не варто прибирати зі сковорідки.

Паралельно необхідно зварити спагеті (чи інші макарони). Для цього у каструлі, яка підходить за розміром, слід закип’ятити воду, посолити її та додати одну столову ложку оливкової олії.

Макарони потрібно опустити у киплячу воду та варити їх на помірному вогні до стану аль денте, тобто трішки недоварюючи, час від часу помішуючи. Рекомендований час варіння можна дізнатися на упаковці макаронних виробів.

Після цього спагеті слід відкинути на друшляк, щоб вода стекла, а потім викласти їх на сковорідку до фрикадельок та перемішати. Спагеті чи інші макарони потрібно прогріти разом із фрикадельками приблизно одну-дві хвилини. За бажанням перед подачею їх можна посипати залишками пармезану та подрібненою зеленню. Смачного!

Популярне

Подібні новини