Бюджетний коронний супчик з пельменями та картоплею за 30 хвилинок – неймовірно ароматний і наваристий

Суп з пельменями та картоплею – це неперевершено ситна та навариста експрес-страва, яка чудово підходить для обіду. Його приготування не займає багато часу, а результат завжди виходить ідеальним.

Інгредієнти:

  • 2 л води
  • 3 шт. картоплі
  • 300 г готових пельменів
  • 1 шт. моркви
  • 1 шт. цибулі
  • 50 г рослинної олії
  • 50 г вершкового масла
  • зелень (за смаком)
  • сіль (за смаком)
  • чорний мелений перець (за смаком)

Приготування:

Спочатку варто підготувати всі потрібні інгредієнти. Зверніть увагу, що залежно від бажаної густоти супу можна регулювати кількість води, пельменів та овочів. Картоплю потрібно очистити, вимити та нарізати кубиками середньої величини. Моркву слід очистити, вимити та натерти на терці, а цибулю – очистити та якомога дрібніше нарізати.

Далі необхідно налити холодну воду в каструлю, додати трішки солі та всипати картоплю. Рекомендується додавати картоплю саме в холодну воду для того, щоб утворився картопляний відвар, і солити її на початку, щоб кубики залишалися цілими і не розварилися. Каструлю слід поставити на середній вогонь, зачекати закипання, зняти піну та варити картоплю приблизно 10 хвилин.

На сковорідку потрібно налити олію, добре її розігріти на плиті та викласти цибулю. Її слід смажити при помішуванні приблизно 3 хвилини на помірному вогні. Потім до цибулі необхідно додати моркву та смажити ще 5 хвилин, час від часу помішуючи. Овочі можна тушкувати трохи довше, тому краще орієнтуватися за їхнім станом.

Суп з пельменями та картоплею – мої домашні просто обожнюють цю страву
Суп з пельменями та картоплею – мої домашні просто обожнюють цю страву

Після цього у каструлю з картоплею треба всипати заморожені пельмені та перемішати. Воді варто дати закипіти й варити суп на середньому вогні до моменту спливання пельменів – це зазвичай триває приблизно 5 хвилин. Можна брати як дуже маленькі спеціальні супові, так і більші пельмені. Час приготування пельменів залежить від їхнього розміру, але після спливання має пройти не більше п’яти хвилин: великі пельмені спливуть пізніше, дрібні – раніше.

Після того, як пельмені піднімуться на поверхню та проваряться зазначений час, необхідно додати в каструлю овочеву засмажку з моркви та цибулі, а також, за потреби, поперчити й посолити за власним смаком або додати улюблені приправи та спеції. Не забудьте додати вершкове масло для більш насиченого смаку й дати супу закипіти.

Кріп та зелену цибулю потрібно вимити у проточній воді, обсушити та дрібно нарізати. За бажанням зелень можна доповнити або замінити петрушкою. Подрібнену зелень слід додати в каструлю та вимкнути вогонь. Ось і все – смачний супчик з пельменями та картоплею готовий. Йому варто дати постояти 10 хвилин, розлити по тарілках та подати до столу. Смачного!

Популярне

Подібні новини