Спробувала колись у мами в селі і взяла рецепт собі! Квашені помідори швидкого приготування – як з бочки

Відмінна заготівля нашвидкуруч! Квашені помідори швидкого приготування – це найсмачніша закуска, яка прикрасить будь-який стіл. Вони виходять неймовірно соковитими, ароматними і пікантними.

Інгредієнти:

  • 2 кг помідорів
  • 6 зубчиків часнику
  • 3 шт. лаврового листу
  • 1 л води
  • 1,5 ст. л. солі
  • 1,5 ст. л. цукру
  • 50 г кропу (суцвіття кропу)
  • 1 г гвоздики
  • 2 г запашного перцю

Приготування:

Як же ж приготувати ну дуже швидкі квашені помідори у баночці? Спершу слід підготувати всі потрібні інгредієнти. Помідори рекомендується брати щільні та стиглі.

Помідори необхідно перебрати та вимити холодною проточною водою, а після цього проколоти їх за допомогою зубочистки в місці кріплення плодоніжки для того, щоб вони могли якомога краще закваситися.

У гарячій воді потрібно розвести цукор та сіль. Цей маринад слід залишити, щоб він прохолонув до теплого стану. У цей час варто будь-яким зручним для вас способом простерилізувати баночки та кришки від них.

Далі на дно чистих та стерилізованих банок (наприклад, літрових) треба покласти суцвіття кропу, зубчики часничку, гвоздику, запашний перець та лавровий лист, а після цього покласти шар помідорів і заповнити баночки до самого верху, чергуючи шар спецій та помідорів.

Розсіл випивається відразу ж! Матусин рецепт найсмачніших квашених помідорів швидкого приготування
Розсіл випивається відразу ж! Матусин рецепт найсмачніших квашених помідорів швидкого приготування

У банки з помідорами та спеціями потрібно залити тепленький маринад по шийку, а потім накрити баночки, використовуючи марлю, та зверху поставити блюдце. У такому стані слід залишити помідори кваситися за кімнатної температури на 5 днів.

Через зазначений час банки необхідно закрити кришками і прибрати їх на зберігання в холодильник. От і все – квашені помідорчики ну дуже швидкого приготування готові. Із вказаної кількості інгредієнтів зазвичай орієнтовно ви отримаєте три літрові баночки. Бажаємо вам тільки вдалих і неймовірно смачних заготівель на зиму!

Поради:

Для приготування краще використовувати нейтральну до смаку фільтровану або бутильовану воду. Якщо ви використовуєте воду з-під крана, майте на увазі, що вона може надати страві неприємного характерного присмаку.

Перш ніж закладати цілі помідори в банки, не забудьте проткнути їх у кількох місцях зубочисткою. Тоді при заливанні гарячого розсолу шкірка не лусне.

Коренеплоди краще мити щіткою або жорсткою губкою під струменем проточної води.

Замість цукру можна використовувати цукрозамінник, який не боїться термічної обробки.

Популярне

Подібні новини