Смажену рибу з часником і лимоном на сковорідці вже 15 років готую тільки так – ну дуже простий рецепт

Смажена риба з часником і лимоном на сковорідці стане чудовим варіантом обіду або вечері. Вона гарна як основна страва і як закуска, у гарячому і холодному вигляді та підходить під будь-який гарнір.

Інгредієнти:

  • 800 г риби (морський півень або будь-яка інша)
  • 1 шт. цибулі
  • 30 мл рослинної олії
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 зубчики часнику
  • 0,5 шт. лимона
  • сухі спеції (за смаком)
  • зелень (за смаком)
  • сіль (за смаком)

Приготування:

Для початку слід підготувати всі зазначені продукти. Рибу можна брати як морського півня, так і будь-яку іншу білу або червону рибу. Тушки необхідно випатрати, очистити від луски та вийняти зябра з голів.

Якщо риба велика, її варто нарізати на порційні шматки середнього розміру. Але, наприклад, морський півень має невеликі розміри, тому його можна готувати цілим. Тушки потрібно промити, обсушити серветками та посолити за смаком з усіх сторін. На пательні з товстим дном слід розігріти олію без запаху, відправити рибу на сковорідку та обсмажити її з усіх боків на середньому вогні до готовності.

Рекомендується орієнтуватися на появу апетитної золотистої скоринки. Зазвичай повне приготування морського півня займає близько 15-20 хвилин. Однак, якщо ви перетримаєте рибу на сковорідці, вона може стати жорсткою та сухою.

Як приготувати смажену рибу з часником і лимоном на сковорідці
Як приготувати смажену рибу з часником і лимоном на сковорідці

У цей час слід зайнятися рештою продуктів. Часник і цибулю потрібно очистити від лушпиння та промити разом з лимоном. Цибулю і кріп треба дрібно нарізати, а часник пропустити через прес або нарізати від руки максимально дрібно. Крім того, часник можна замінити будь-якими улюбленими сухими приправами.

У невелику глибоку ємність необхідно влити оливкову олію, додати кріп із часником, видавити сік половинки лимона та все ретельно перемішати до однорідності.

Рибу зі сковороди потрібно вийняти та відправити цибулю в ту ж саму олію, на якій обсмажувалися тушки. Помішуючи, обсмажте до прозорості цибулі. Після цього викладіть цибулю рівним шаром на дно плоскої широкої тарілки, а зверху покладіть готову рибу.

Використовуючи силіконовий пензлик, необхідно рівномірно нанести отриману суміш з оливкової олії, трав, часнику і лимона. Накрийте рибу фольгою і залиште буквально на 2-3 хвилини. От і все, морський півень готовий. Смачного!

Популярне

Подібні новини