Як у найкращих ресторанах: найсмачніший рецепт смаженої мойви на сковорідці – так готують розумні господині

Мойва в борошні на сковорідці – просте, бюджетне частування нашвидкуруч. Хрумку смажену рибку можна подати на закуску з улюбленими соусами або як основну страву до будь-якого гарніру.

Шеф-кухарі багатьох іменитих ресторанів не гребують приготуванням мойви – настільки смачна ця риба. Про те, як легко і просто приготувати цю рибку і зрештою отримати розкішну страву, розповідаємо далі в матеріалі.

Інгредієнти:

  • 500 г мойви
  • 0,5 склянки пшеничного борошна
  • 0,5 ч. л. сухих спецій
  • 0,5 ч. л. солі
  • 50 г рослинної олії

Приготування:

Спочатку слід підготувати всі необхідні інгредієнти. Зрозуміло, що найкраще взяти свіженьку мойву. Однак, частіше за все вона продається в замороженому стані. У зв’язку з цим заздалегідь дістаньте її з морозильної камери та дайте розтанути за кімнатної температури. Після цього рибку потрібно промити та обсушити, використовуючи паперові рушнички, щоб прибрати з її поверхні всю зайву вологу.

У невеличкій ємності треба змішати борошно разом зі спеціями та сіллю. Наприклад, у якості спецій можна використовувати вже готові набори спецій, які спеціально призначені для риби.

Це один із найкращих рецептів приготування смаженої мойви на сковорідці – справді розкішна страва!
Це один із найкращих рецептів приготування смаженої мойви на сковорідці – справді розкішна страва!

Далі рибу потрібно обваляти з усіх боків у борошняній суміші. Сковорідку для смаження розігріти до гарячого стану та налити рослинну олію. Викласти рибку у борошні та обсмажити її з кожного боку три-чотири хвилинки на невеличкому вогні. Оскільки рибка дрібна, вона встигає дуже швидко просмажитися та стати апетитного золотистого відтінку.

Уже приготовлену мойву треба зняти зі сковорідки та викласти на паперові рушники, щоб таким чином прибрати з неї будь-яку зайву олію. От і все, смажена на сковорідці мойва уже готовенька! Така рибка неймовірно смачнюча у гарячому вигляді. Приємного вам апетиту!

Поради:

Для того, щоб перевірити, наскільки добре розігрілася олія на сковорідці, скористайтеся наступним дуже простим і швидким методом. Зокрема, в олію необхідно опустити дерев’яну лопатку, і якщо довкола неї збираються бульбашки, тоді можете переходити до смаження.

Крім того, якщо ви користуєтеся вже готовими сумішами спецій, тоді обов’язково слід читати склад, зазначений на упаковці. Адже доволі часто в цих сумішах вже міститься сіль, тому це необхідно врахувати. В іншому випадку ви можете пересолити страву.

Популярне

Подібні новини