Всього лише 30 хвилин на кухні – і швидкі котлети з рибної ікри до картопляного пюре або овочів готові

Смачні, поживні та дуже корисні! Рибні котлети з ікри – це страва, яку неодмінно варто спробувати зробити. Набір продуктів мінімальний, часу на приготування піде небагато, але результат вас порадує.

Смачні та поживні котлети можна приготувати не з риби, а з її ікри. Це може бути ікра тріски, сазана, минтаю, ляща та інших риб. Набір мінімальних продуктів. Час приготування – близько 30 хвилин. Необхідно підготувати ікру, змішати всі інгредієнти, трохи почекати та обсмажити. Подавати котлети з рибної ікри можна до будь-яких страв, але особливо добре вони поєднуються з картопляним пюре та овочами.

Приготувала котлетки не з риби, а з її ікри – всі гості були захваті! Зібрала просто тисячі компліментів
Приготувала котлетки не з риби, а з її ікри – всі гості були захваті! Зібрала просто тисячі компліментів

Необхідні інгредієнти:

  • рибна ікра – 600 г;
  • кускус або манка – 4 ст. л.;
  • яйця (С0) – 1 шт. (якщо С1 чи С2, то 2 шт.);
  • цибуля – 1 шт.;
  • рослинна олія – 3 ст. л.;
  • сіль, перець та інші спеції – за смаком.

Як зробити швидкі котлети з рибної ікри:

Підготуйте ікру. Якщо вона заморожена, її потрібно заздалегідь розморозити. Звільніть ікру від плівки, добре промийте її через сито, дочекайтеся доки стече вода, і викладіть у глибоку миску.

Цибулю очистіть, промийте, дрібно наріжте або натріть на тертці і додайте до ікри.

Додайте сіль, перець та спеції за смаком. Перемішайте. Вбийте яйце і всипте кускус або манку.

Перемішайте всі продукти до однорідності, накрийте миску кришкою або харчовою плівкою і залиште на 20 хвилин, щоб кускус набух.

У сковорідці розігрійте олію і викладіть на неї сформовані руками котлети з ікорної маси. Якщо маса вийшла рідкою, викладайте її на сковорідку ложкою, формуючи круглі або овальні котлети.

Кулінари поділилися простим рецептом рибних котлет з ікри
Кулінари поділилися простим рецептом рибних котлет з ікри

Обсмажте кожну котлету із двох боків до золотистого кольору на слабкому вогні. Викладіть їх на паперові серветки, щоб стекло зайве масло. Подайте до столу. Смачного!

Порада:

Для приготування котлет з рибної ікри можна використовувати різні спеції та приправи, щоб підкреслити та збагатити смак страви. Ось деякі з них:

білий перець (м’якіший варіант порівняно з чорним, з тонким ароматом); паприка (надає легку солодкість та колір); кріп (ідеально поєднується з рибою та морепродуктами, додає свіжості);

петрушка (також добре доповнює рибні страви, надає аромату); лимонна цедра (освіжає та посилює смак риби); часник (для надання гостроти та багатства смаку);

цибулевий порошок (більш м’якший за смаком, ніж свіжа цибуля, але додає аромату); коріандр (додає ніжний та пряний аромат); чебрець чи орегано (надають середземноморський акцент).

Популярне

Подібні новини