Бананове печиво “Ніжний поцілунок”: готуємо без міксера, а смакує, наче з елітної кондитерської. Фантастика!

Сьогодні пропонуємо приготувати дуже смачне та просте у приготуванні бананове печиво. Усі інгредієнти обов'язково повинні бути кімнатної температури.

Інгредієнти (на 30 штук):

  • 90 г вершкового масла,
  • 60 г цукру,
  • Щіпка солі,
  • Ваніль,
  • 2 середніх яйця,
  • 2 банана (290 г без шкірки),
  • +/- 270 г борошна,
  • 1 ч.л. розпушувача,
  • 80 г шоколаду (за бажанням).

Спосіб приготування:

Спочатку візьміть 90 г вершкового масла жирністю 82% і додайте до нього щіпку солі, 60 г цукру та чайну ложку ванільного цукру або щіпку ваніліну. Усе ретельно перетріть до однорідного стану. Електроприлади не використовуємо, оскільки готувати будемо швидко. Духовку одразу ввімкніть розігріватися до 180°С.

Далі додаємо два середніх яйця. Оскільки печиво у нас бананове, підготуйте два стиглі банани вагою 290 г без шкірки. Банани повинні бути добре стиглими — це зробить печиво ароматним і смачним. Якщо використовувати зелені банани, смак буде більш трав’янистим і невиразним. Розімніть банани виделкою до стану кашки, але не перемелюйте блендером, щоб вони не стали надто рідкими.

Кулінари розповіли рецепт приготування смачного печива
Кулінари розповіли рецепт приготування смачного печива

Перемішайте всі інгредієнти. Банан чудово поєднується з шоколадом, тому за бажанням можна замінити частину борошна какао-порошком, зменшивши кількість борошна на 40-50 г. Не перемішуйте тісто занадто довго, просто до однорідного стану. За консистенцією воно має бути в’язким. Також можна додати сухофрукти або шматочки шоколаду. Ми використали 80 г темного та молочного шоколаду, нарізаного кубиками.

Перекладіть тісто в кондитерський мішок або використовуйте щільний пакет. Якщо немає мішка, можна викладати тісто чайною ложкою. Вийде приблизно два деко печива. Розмір заготовок вибирайте на свій смак, приблизно по 3-4 см. Прикрасьте зверху шматочками шоколаду.

Випікайте печиво в духовці, розігрітій до 180°С, орієнтовно 20 хвилин у режимі верх-низ без конвекції. Це печиво виходить дуже ніжним і буквально тане в роті. Спробуйте самі — смак і аромат наче зі свіжими бананами, без жодного натяку на запечені фрукти.

Популярне

Подібні новини