Без соковижималки! Смачний сік з яблук та гарбуза з м’якоттю на зиму: закриваю по 45 банок і не вистачає

Домашній гарбузово-яблучний сік, корисний не тільки дітям, але і дорослим. Він виходить дуже густим та смачним. Розповідаємо, як приготувати сік з яблук та гарбуза з м'якоттю на зиму.

Для зберігання такого соку чудово підійдуть літрові скляні пляшки з кришкою-твістером. Але якщо у вас їх немає, скористайтесь звичайними скляними банками об’ємом один, два або три літри. Щоб сік краще зберігався, ретельно промийте та простерилізуйте посуд для зберігання (наприклад, чудовий спосіб – стерилізація скляних пляшок та банок у духовці).

Сік з яблук та гарбуза з м'якоттю на зиму закриваю тільки за цим найпростішим рецептом
Сік з яблук та гарбуза з м’якоттю на зиму закриваю тільки за цим найпростішим рецептом

Інгредієнти:

  • яблука – 5 кг;
  • гарбуз – 3 кг;
  • вода – 2-2,5 л;
  • цукор – за смаком;
  • гвоздика – за смаком.

Приготування:

Гарбуз промийте, очистіть від шкірки, волокон та насіння. Наріжте великими шматочками та відваріть в окропі до готовності. Остудіть.

Яблука добре промийте і розріжте навпіл, нічого не видаляючи. Порційно відваріть до готовності половинки в окропі, що залишився від гарбуза, при необхідності доливаючи окріп під час варіння. Яблука краще варити у закритому посуді.

Поки вариться кожна наступна порція яблук, протирайте попередню порцію через дрібносітчастий друшляк, а для досягнення кращого ефекту додатково після цього віджимайте макуху через кілька шарів марлі (необов’язково).

Остуджені шматочки гарбуза перебийте в однорідну пюреподібну масу будь-яким зручним способом. Викладіть гарбузове пюре в емальований таз. Туди ж вилийте весь віджатий із відварених яблук сік.

Кулінари розповіли, як приготувати сік з яблук та гарбуза з м'якоттю на зиму
Кулінари розповіли, як приготувати сік з яблук та гарбуза з м’якоттю на зиму

Процідіть залишки рідини, в якій варилися шматочки плодів і додайте її в таз. Добре перемішайте його вміст і поставте таз на середній вогонь. Під час помішування доведіть сік до кипіння.

Додайте цукор і гвоздику, добре перемішайте і варіть сік 15-20 хвилин з моменту повторного закипання.

Поки вариться сік, простерилізуйте скляні банки чи пляшки, а також металеві кришки.

Не знімаючи посуду з соком з вогню розлийте напій у посуд для зберігання і відразу ж закатайте.

Встановіть наповнені гарячим соком банки або пляшки на рушник, перевернувши вгору дном. Укутайте іншим рушником або теплою ковдрою та залиште заготовку до повного остигання. Після цього переверніть пляшки або банки та перенесіть їх у прохолодне місце для зберігання.

Популярне

Подібні новини