Як китайці “шинкують” капусту тоненькими скибочками та дуже швидко? Простий спосіб мені підказала сусідка

Не можете досягнути ідеальної соломки звичайним ножем? Дізнайтеся про китайський метод, який дозволить нашинкувати капусту тонесенькими скибочками без зайвих зусиль.

Здавалося б, що такого особливого в нарізці капусти? Береш ніж і шинкуєш. Але кожна господиня знає: саме від того, наскільки тонко та рівно нарізана капуста, залежить і смак салату, і якість квашення, і навіть вигляд готової страви на столі. Особливо це помітно в азійських стравах, де капуста має бути такою тонкою, що аж просвічується.

Досягнути такого результату допоможе звичайна овочечистка, яка у багатьох просто валяється в кухонній шухляді без діла. Та саме вона може стати справжньою знахідкою для швидкого шинкування. Варто лише зрізати качан, розрізати головку навпіл і можна починати. Легенькими рухами проводимо овочечисткою по капусті, наче малюємо на ній лінії. І ось вже на дошці з’являються акуратні, тоненькі смужечки.

Шеф-кухар показав метод швидкого шинкування капусти тоненькими скибками
Шеф-кухар показав метод швидкого шинкування капусти тоненькими скибками

Звісно, не все так просто з цим способом. Буває, що овочечистка раптом починає “стрибати” по капусті, особливо якщо та перележала в холодильнику і стала твердою як камінь. Або ж капуста виявляється занадто соковитою, і замість акуратних смужок отримуємо якусь кашу. Тут важливо вибрати якісний інструмент — з гострим лезом та зручною ручкою.

Для квашеної капусти такий метод — просто знахідка. Рівненькі, тоненькі смужечки чудово просолюються, швидко пускають сік і дають той самий хрумкий звук при надкушуванні, який так полюбляють любителі квашенини. А для салатів така нарізка взагалі незамінна — капуста виходить ніжною, соковитою і прекрасно вбирає заправку.

Шеф-кухар показав метод швидкого шинкування капусти тоненькими скибками
Шеф-кухар показав метод швидкого шинкування капусти тоненькими скибками

До речі, про салати. Часто можна почути думку, що капуста має бути нарізана “як у столовій” — товстенькими смужками. Але це міф. Тонко нашинкована капуста краще розкриває свій смак, швидше маринується і просто гарніше виглядає на тарілці. Навіть для звичайного салату з морквою така нарізка зробить страву в рази апетитнішою.

Популярне

Подібні новини