Попелиця зникла, як роса на сонці: восени додаю це в ґрунт, і шкідники оминають мій сад десятою дорогою

Якщо не боротися з попелицею, можна забути про гарний врожай. Тому ми рекомендуємо не лише намагатися одразу позбутися шкідника, але й вживати профілактичних заходів.

Попелиця – це дуже небезпечний шкідник, який може з’явитися на будь-якій дачній ділянці. Вона живиться соком культурних рослин, скручуючи листя та пагони, зменшуючи врожай і нерідко призводячи до повної загибелі рослини, порушуючи процеси життєдіяльності та фотосинтезу.

До агротехнічної профілактики належить прибирання території біля посадок, збирання та усунення залишків рослинності, перекопування ґрунту, видалення бур’янів. Усі фрукти та ягоди, що впали, а також ті, що висять на гілках, потрібно прибрати. Також варто зібрати весь листовий опад і підгодувати дерева після обрізання гілок.

Азотні добрива зараз вносити не можна, тому ми радимо використати трохи сульфату калію або суперфосфату під кожен кущик – буквально по маленькій ложці, а під кожне дерево на ділянці – по столовій ложці. Якщо цього було недостатньо, і восени ви знайшли попелицю на рослинах, оцініть ситуацію: якщо її не дуже багато, то можна обійтися народними засобами без хімікатів.

Експерти розповіли, як швидко позбутися попелиці на городі
Експерти розповіли, як швидко позбутися попелиці на городі

Наприклад, можна обробити кущики золою – так само можна вчинити і з маленькими деревами. Окрім відлякування попелиці, зола ще й чудове добриво, що містить калій, кальцій, фосфор та понад десяток інших мікроелементів. Ви не тільки позбудетеся шкідника, але й підгодуєте рослину. Також можна збирати квіти чорнобривців після завершення їхнього цвітіння.

Заливаємо квіти гарячою водою, настоюємо протягом доби, додаємо до настою кілька ложок мила, усе ретельно перемішуємо й обприскуємо дерева та чагарники, де було виявлено попелицю. Цей засіб буде дуже ефективно відлякувати шкідника своїм запахом.

Популярне

Подібні новини