Не лише лірика: маловідомі музичні проєкти легендарного Кузьми Скрябіна – дайджест від реп-хітів до поп-пісень

Легендарний український Андрій Кузьменко завжди відрізнявся неординарним мисленням і особливим підходом до творчої діяльності. Нагадуємо про популярні музичні проєкти артиста

Відомий український співак Андрій Кузьменко, який виступав під псевдонімом Кузьма, за часи своєї діяльності підкорив кожного українця. Його пісні слухали всі – від малого до великого, а армія шанувальників знаменитості сягала мільйонів людей. Андрій Кузьменко завжди був скромно, але вільною душею людиною.

За його манеру, харизму та позицію Кузьму й полюбили його шанувальники. Проте, творчість знаменитості не завершується на піснях “Люди, як кораблі” та “Місця щасливих людей”. Розповідаємо про музичні проєкти зірки.

Нота серця – гурт “Скрябін”

Андрій Кузьменко та гурт Скрябін
Андрій Кузьменко та гурт Скрябін

Найголовніший проєкт всього життя Кузьми – це гурт “Скрябін”, який було засновано 1989 року. Тоді артистові тільки виповнився 21 рік, проте він вже був впевнений, що мусить створювати музику. За часи свого існування гурт “Скрябін” пробував створювати композиції в різних стилях – від синті-попу та постпанку до року та поп-музики.

Виступ Кузьми Скрябіна
Виступ Кузьми Скрябіна

Різного часу до складу гурту входили різні музиканта, а незмінним фронтменом виступав Андрій Кузьменко. Дискографія “Скрябіна” налічує 16 офіційних, 4 неофіційні альбоми, дві збірки, 8 синглів та 5 реміксів.

“Пающіє труси”

2008 року з’явився іронічний гурт “Пающіє труси”, який створив Андрій Кузьменко разом з продюсером Володимиром Бебешком. До складу входили Олена “Сова” Слюсаренко та Ірина “Рижова” Скрінник, які співали в стилі поп-рок.

Гурт Пающіє труси
Гурт Пающіє труси

Метою створення такого “стьобного” гурту стало бажання звернути увагу публіки на примітивність українського шоубізнесу.

“Пающіє труси” – дівоча панкова група, яка буде хаяти наш шоу-бізнес. Тобто все, що зараз відбувається в ньому, служитиме лейт-мотивом для групи

– говорив Скрябін.

“Злий репер Зеник”

Цей проєкт Кузьми прославився тим, що повністю зламав всі стереотипи в тодішньому українському шоубізнесі. Велика кількість ненормативної лексики, попри все, звучала абсолютно органічно в злободенному альбомі Андрія Кузьменка. “Зеник” ідеально демонстрував особистість Кузьми – вільна людина без будь-яких упереджень.

Музичний проєкт Злий репер Зеник
Музичний проєкт Злий репер Зеник

Андрій Кузьменко ніколи не приховував своєї думки та говорив про все прямо та без брехні. Багатьом шанувальникам Кузьми подобається “Злий репер Зеник” за простоту – співак не хотів створити образ “сміливого та всемогутнього”, він просто робив те, що йому подобалось.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини