День Святого Валентина 2023: Валерій Залужний привітав українців з Днем закоханих і закликав кохатися

Весь світ сьогодні відзначає День Святого Валентина 2023. Дізнайтеся, яка валентинка з Валерієм Залужним завірусилася у мережі та викликала жваву дискусію.

День Святого Валентина 2023 року для більшості українців сьогодні проходить без пишних гулянь, дорогих ресторанів та інших атрибутів цього свята. Ми бережемо сили, аби відзначити довгоочікувану перемогу і не втрачаємо почуття гумору.

Так сьогодні, 14.02 в Інстаграмі завірусилася валентинка з Валерієм Залужним. Головний захисник країни на фото показує сердечко, а над ним промовисто розташована Шевченкова цитата:

“Кохайтеся чорнобриві та не з м***калями”

Зображення викликало бурхливі коментарі від користувачів мережі:

  • “Бажаю всім кохання, зітхання, пестощів! Слава УКРАЇНІ”
  • “Бо ****** чужі люде, роблять лихо з вами”
  • “Люблю Україну. Люблю ЗСУ. Люблю свій народ”
  • “Дякую Валерію Залужному за все, що він і армія робить задля перемоги. Зі святом кохання”
  • “Ми святкуємо всі свята окрім своїх”

Цікаво, що ці рядки з “Катерини” Тараса Григоровича не раз використовувалися у народній творчості, присвяченій стосункам і не тільки. Так ще у 1918-му році світ побачила серія листівок “Десять заповідей молодим дівчатам”, де один з підписів був такою собі алюзією на відомий вислів. У сьомій заповіді закликали не кохати чоловіків, яким у народі дали прізвисько, “як цапам”.

День Святого Валентина 2023: Валерій Залужний привітав українців

Кілька років тому, рядки Шевченка представили на ілюстрації, схожій на картинки з популярної жуйки “Love is”. Ось таке воно, кохання по-українськи!

А ось співачка Jerry Heil пішла ще далі, написавши цілу пісню, головним мотивом якої є повторення слів нашого Кобзаря. До речі трек “Кохайтеся чорнобриві” став одним з найпопулярніших у Тік-Току.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини