Рубрики: Біографії

Свекри екс-ведучої проєкту “Х-фактор” Оксани Марченко: що відомо про батьків Медведчука і як вони виглядають

Віктор Медведчук заробив собі доволі яскраву та далеко від позитивної славу. А як виглядають та ким є його батьки, які стали свекрами Оксани Марченко?

Віктор Медведчук був власником декількох телеканалів, депутатом, проросійським політиком. Після 24 лютого з усіх статків та “досягнень” олігарха він зумів зберегти лише дружину, свою проросійськість, попри роботу в Україні, та гарні, принаймні так може здаватись, стосунки зі своїм кумом — президентом сусідньої країни.

Віктор Медведчук

Однак на тлі цієї скандальності ми зовсім забули про цікавих членів його родини, які теж заслуговують уваги. Ідеться про батьків Медведчука.

Ким була матір олігарха Медведчука?

Матір’ю Віктора Медведчука була Фаїна Григорівна Гулько, яка з’явилася на світ 16 жовтня 1925 року в селі Борщагівка, що на Вінниччині.

Про неї відомо дуже мало. Єдине, що точно знаємо — це те, що вона була зі своїм чоловіком, попри гоніння влади.

Славнозвісний батько славнозвісного Медведчука

Володимир Нестерович Медведчук, що народився 5 серпня 1918 року у селі Корнин, що на Житомирщині, має доволі цікаву біографію. Він інвалід з дитинства (його хребет був зламаний від народження), тому часто хворів, через що міг випасти не на один рік з життя, перебуваючи на лікуванні.

Володимир Медведчук та його син Віктор

Він був націоналістом та належав до ОУН (Організації українських націоналістів) за свої антирадянські настрої. За це його репресувала тодішня влада країни, після чого в 1970-76 роках взяла працювати “зрадника” бухгалтером. І не аби яким у маленькій провінції, а старшим бухгалтером ректорату. Зазвичай репресованих не хотіли брати на роботу, тому вони змушені були перебиватися дрібним заробітком, працюючи двірниками, кочегарами тощо, а тут Володимирові доволі пощастило.

Документ, у якому зазначене місце роботи Володимира Медведчука

Як зазначає Віктор Медведчук, за переконання батька постраждав і він, і його син.

Володимира Медведчука засудили до восьми років позбавлення волі та чотирьох років обмеження прав за його роботу в трудовому відділі німецьких окупаційних сил, головним завданням якого було вивезення у Німеччину безкоштовної робочої сили (остарбайтерів). Хоча Володимир казав, що з ними не співпрацював.

Через це його син Віктор потім не зміг вступити на омріяну спеціальність у Вищу школу міліції.

У 1995-му році його реабілітували, хоча Віктор Медведчук ігнорує цей факт та зазначає іншу дату — 1991 рік.

Поділитися