Рубрики: Біографії

25 років без Квітки Цісик, яка все життя провела у США з думками про Україну: найцікавіші факти про співачку

Відомої американської співачки українського походження не стало 25 років тому. Пригадуємо найікавіше з життя та творчості Квітки Цісик, яка завжди пам'ятала про Україну

Після Другої світової війни батьки української співачки емігрували за кордон. Квітка Цісик народилась і все життя провела у США, втім завжди пам’ятала своє коріння та пишалась ним. В Україні про зірку дізнались лише після її смерті 29 березня 1998 року. Втім, за життя Цісик була дуже успішною – з нею співпрацювали Майкл Джексон, Вітні Г’юстон та інші всесвітньо відомі зірки. Пропонуємо пригадати, якою була американська співачка українського походження з таким тендітним ім’ям.

Цікаві факти про відому американську співачку українського походження Квітку Цісик

1.  Батьки дівчини емігрували до США 1949 року, а народилась майбутня зірка в Нью-Йорку 1953 року. Все своє дитинство знаменитість провела у горах – вона була пластункою, вивчала українські пісні, звичаї, історію та культуру.

2. Загалом знаменитість мала декілька імен. Справжнє, Квітослава, рідні скорочували до Квітка – так і називали дівчину рідні та друзі. А ось в Америці зірка здобула славу під псевдонімом Кейсі, яке було поєднанням двох перших літер її імені та прізвища (Kvitka Cisuk).

3. У світі існує лише одне інтерв’ю з Квіткою Цісик українською мовою. Його записав тодішній керівник ансамблю “Червона рута” Олександр Горностай 1992 року. Під час візиту до США йому вдалось зустрітись зі знаменитістю, тоді вони й мали бесіду.

Що відомо про життя та творчість відомої американської співачки українського походження Квітки Цісик

4. Склалось і особисте життя знаменитості. Квітка Цісик мала двох чоловіків-американців, від одного з яких народила сина Еда-Володимира. Обидва обранці знаменитості були музикантами й працювали над її творчістю. До слова, син зірки також займається музикою.

5. 1978 року пісня знаменитості “Ти осяюєш моє життя” отримала Оскар і Золотий глобус. Знаменитість виконала її в однойменній стрічці американського режисера, який вирізав її ім’я з титрів через особистий конфлікт. До слова, саме цей фільм став спробою Цісик себе в ролі актриси.

Поділитися