Рубрики: Біографії

“Я перебував наче в космічному стані”: Андрій Данилко вперше розповів про створення образу Вєрки Сердючки

Глядачі її любили. Вони сміялися із жартів і танцювали під її запальну музику. І так почалася подорож одного з найвидатніших образів українського шоу-бізнесу - Вєрки Сердючки.

27 років тому в маленькому клубі на сцену вийшов молодий артист. Він нервував, його долоні спітніли, а серце прискорювалося. Але він знав, що треба викластися на повну, тим паче, що виступав у своєму новому образі провідниці Вєрки Сердючки.

В одному з інтерв’ю Андрій Данилко зізнався, що після першого виступу пережив неземне відчуття. Він розповідав, що почувався так, ніби перебував у космічному стані, відірваний від реальності й повністю занурений у своє мистецтво.

Минали роки, а популярність Вєрки зростала. Від проекту «СВ-Шоу» до першого альбому її образ став лише екстравагантнішим. Кожен виступ був радістю для очей: величезні квіти, українські віночки та її фірмова “зірка”.

Як відбувалося створення легендарного образу Вєрки Сердючки

У 1998 році Сердючка випустила свій перший альбом під назвою «Я народилась для кохання». Образ Вєрки у цей час характеризується фірмовою вигадливістю через великі головні убори, включаючи корони, квіти та традиційні українські гірлянди. Його міні-спідниці, прикрашені блискітками, також є одними з улюблених вбрань співака. З часом у виступах з ним приєднується його сценічна «мама» Інна.

Але найбільшим моментом став 2007 рік, коли Вєрка представляла Україну на Євробаченні з піснею «Dancing Lasha Tumbai». Натовп скаженів, коли вона співала у своїй сріблястій сукні та білих колготках, а на її голові яскраво сяяла зірка.

І зараз, після більш ніж двох десятиліть у бізнесі, Вєрка Сердючка залишається улюбленою фігурою в музичній індустрії. Можливо, вона сповільнилася в плані нових релізів, але її спадок живе в її шанувальниках.

Також Андрій Данилко у одному з інтерв’ю поділився, що прототип Вєрки Сердючки – Анна Сердюк, колись була його однокласницею. А от ім’я образ отримав на честь прибиральниці, яка працювала у їхній школі.

Поділитися