Євген Клопотенко розповів, чому українцям потрібно відмовитися від Олів’є та Шуби: “Це ж базова річ”

Український революціонер української кухні та переможець "МастерШеф" Євген Клопотенко розповів, чому українцям потрібно припини готувати Олів'є та Шубу.

Видатний український кулінар Євген Клопотенко став гостем на одному з популярних You-Tube подкастів “ебаут”. Шеф-кухар разом з дівчатами поговорили про популяризацію української культури та відмову від російського. Редакція сайту Добрі новини з’ясувала, яке відношення до цього мають улюблені салати Олів’є та Шуба.

Євген Клопотенко розповів, чому потрібно відмовитися від Шуби та Олів'є
Євген Клопотенко розповів, чому потрібно відмовитися від Шуби та Олів’є

Розмова почалася з переходу на українську мову. Чоловік розповідає, що кожна людина, яка з ним розмовляє, знають українську мову і можуть вільно говорити нашою рідною мовою, але вони просто лінуються. Єдиний спосіб, на думку Клопотенка, потрібно створювати середовище, де російськомовні будуть себе почувати некомфортно.

“Я думаю, що це дуже прикольна штука, головне, щоб лідери думок почали говорити українською мовою. Люди до мне підходять і кажуть, що зі мною говорити російською – некомфортно. Потрібно говорити вдома українською, на вулиці та взагалі будь-де”, – розповідає Євген.

Шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, чому не варто їсти Олів'є та Шубу
Шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, чому не варто їсти Олів’є та Шубу

Далі чоловік каже, що людей неможливо переконати, поки вони самі не зрозуміють. Кулінар став свідком того, як в Одесі в закладах на кухні грає російська музика. Таке потібно обмежувати і не допускати того, щоб люди, які слухають російську справді почували себе як у своїй тарілці. Те ж саме стосується кухні.

“Це як багато людей їдять Олів’є та Шубу. От ви ж їсте на Новий рік ці салати?”, – запитує Клопотенко.

Як виявилося, це страви російської кухні і багато людей справді не розуміють, яким чином відмова від цих салатів зробить їх більш українізованими, але кулінар має свою чітку позицію. За його словами, це така сама фішка, яка з мовою. Всі звикли, що потрібно говорити українською, те ж саме стосується цих салатів.

Євген Клопотенко розповів, чому потрібно відмовитися від Шуби та Олів'є
Євген Клопотенко розповів, чому потрібно відмовитися від Шуби та Олів’є

“А коли нам кажуть, перестати їсти шубу. А чого? Це ж базова річ, яка була. Так само російська мова була базовою річчю, але ми від цього відмовляємося. За кордоном Олів’є називається рашн салат. Навіть зараз, ми говоримо українською мовою, але ви підете купувати ці салати. Яка моя мотивація? Запитаєте ви. Потрібно просто перестати їх їсти та їсти інші салати”, – пояснює Клопотенко.

Потрібно прибрати з голови відчуття, що Шуба та Олів’є – незамінні атрибути новорічного столу. Коли ви поставите наступного року на стіл інші салати – ви зрозумієте, на скільки сильно ви відчуєте себе новою та іншою людиною.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини