Джамала у національному українському вбранні пригадала, як святкувала Великдень в Криму: “Пам’ятаю, як зараз”

Українська артистка, яка народилась і виросла в Криму, пригадала старі часи, коли відзначала найголовніше свято року вдома. Джамала розповіла про сімейні традиції

Відома українська співачка Джамала давно здобула популярність серед шанувальників. Артистка не лише не припиняє дивувати фанатів своїми творчими здібностями, але й активно веде особистий блог у соціальній мережі Інстаграм. Нещодавно зірка пригадала місце, за яким дуже й дуже сумує – Крим, в якому минуло її дитинство та юність.

У своєму блозі артистка вирішила пригадати, як відзначався Великдень в її родині, коли вона була молодшою. Зірка поділилась, що її родина, попри кримськотатарське коріння, шанувало й українські традиції. На найголовніше релігійне свято країни Джамала зі своєю мамою робили писанки й випікали паски. Крім щемливих дитячих спогадів, знаменитість також поділилась й неймовірним фотографіями у національному українському вбранні.

Джамала показала кадри у національному вбранні й розповіла про Великдень у своїй родині
Джамала показала кадри у національному вбранні й розповіла про Великдень у своїй родині

Знаменитість розповіла, що напередодні Великодня вони з родиною готувались до свята, виварюючи яйця в лушпинні з-під цибулі. Крім того, знаменитість розповіла про те, як вони готували великодню випічку. Ці спогади займають окреме місце в серці Джамали.

“Коли ми святкували Великдень в Криму, за день до свята в цибулі виварювали з мамою святкові яйця, а потім мама пекла різні паски і здобу. Пам’ятаю, як зараз”, – пригадала Джамала.

Пригадала відома українська співачка й іншу історію. Щороку вона з родиною навідувалась у гості до сусідки, Віри Василівни. Вона розповідала дітлахам і старшим про Крим часів депортації, адже сама насправді не була народжена на півострові – її переселили з Кубані в будинок кримських татар. Джамала пригадала, наскільки цінними були ці розмови, адже бабуся їм розповідала ті історії, які сьогодні з перших вуст почути вже майже неможливо.

Джамала пригадала святкування Великодня в рідному Криму
Джамала пригадала святкування Великодня в рідному Криму

Крім того, поділилась знаменитість й іншим спогадом про дитинство та юність на рідному півострові. Джамала пригадала, що кожного Великодня вони з родиною ходили до моря, де на сонечку біля ще прохолодної води їли великодні гостинці й навіть могли вперше за сезон помочити ноги. Розповіла артистка й про те, як її мама ходила до церкви, підсумовуючи це тим, що найбільше, що вона цінує в рідній країні – повага до різних людей і різних релігій.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини