Рубрики: Новини

Організатори Євробачення-2023 відповіли Руслані: співачка образилась на те, що її не запросили виступати

Команда організаторів цьогорічного Євробачення відреагувала на обговорення ситуації з Русланою Лижичко. Нагадаємо, раніше співачка висловила незадоволення з приводу того, що не отримала запрошення виступити на конкурсі

Не встигло Євробачення-2023 розпочатись, як довкола конкурсу вже розгорівся скандал. Цьогоріч міжнародне змагання проводиться у Ліверпулі від імені України, а відкривати кожен етап конкурсу будуть відомі українські зірки. Виступити запросили і Тіну Кароль, і Джамалу, і Вєрку Сердючку, втім про Руслану забули. Переможниця Євробачення-2004 на своїй сторінці в соціальній мережі обурилась тим, що їй не запропонували приєднатись із виступом до колег.

На тлі останніх подій організатори цьогорічного пісенного змагання вирішили пояснити ситуацію. У Суспільному мовленні, яке є офіційним представником Євробачення в Україні та членом Європейської мовної спілки, повідомили, що цьогоріч свої права проведення змагання вони передали BBC, британському суспільному мовнику.

У Суспільному пояснили, чому Руслану не запросили виступити на Євробачення

У повідомленні Суспільного мовлення публіку проінформували, що, за ініціативою української сторони, британська компанія BBC вирішила запросити Руслану Лижичко виступити на відкритті конкурсу. Ба більше, шанувальникам повідомили, що сама артистка, а також її команда, вже про це знають та навіть встигли провести репетицію.

Суспільне мовлення наголосило, що єдиною інформацією, якою вони сьогодні можуть поділитись, є те, що BBC планує залучити Руслану Лижичко в низці заходів, які відбуватимуться до та безпосередньо під час проведення цьогорічного пісенного конкурсу в Ліверпулі. Крім того, у повідомленні йдеться, що британська компанія також планує запропонувати українській артистці виступити у фіналі.

Руслана таки виступить на Євробаченні-2023

Нагадаємо, що цьогоріч найвідоміший пісенний конкурс відбуватиметься у Великобританії. Хоча приймати гостей і конкурсантів, за традиціями, має країна-переможниця з минулого року, цьогоріч через повномасштабну війну в країні довелось перенести Євробачення до іншої країни. Представлятиме Україну цьогоріч молодий гурт з Тернополя Tvorchi.

Поділитися