“Я йду і боюся”: переможець Х-Фактору MELOVIN розповів про своє ставлення до російськомовних українців

Відомий український співак та переможець одного із сезонів Х-Фактору MELOVIN зізнався, що не дуже комфортно почуває себе біля російськомовних українців.

З початком повномасштабного вторгнення велика частина російськомовних українців перейшли на рідну українську мову. Це правильно, адже нам потрібно повністю викорінити будь-які прояви російської культури з нашої країни і мова – це основна наша проблема.

Майже всі українські артисти не спілкуються більше російською мовою і не вважають це чимось правильним та адекватним. Такої ж думки дотримується український співак MELOVIN, який дуже некомфортно себе почуває за кордоном в оточенні російськомовних українців.

MELOVIN розкритикував російськомовних українців
MELOVIN розкритикував російськомовних українців

Одна справа, коли ти знаходишся в Україні і там не виникає питань про те, хто перед тобою стоїть зараз, а в інших країнах ти переймаєшся, чи земляк стоїть передо тобою, росіянин, чи взагалі білорус. Крім некомфортності, чоловікові гидко навіть стояти з такими “українцями”.

“Мені гидко за українців, які в Європі розмовляють російською мовою. Я йду з колегами і я по-справжньому боюся. Я не розумію, хто це. Не розумію, кого ці люди підтримують. Я не бачу українців”, – розповідає артист.

MELOVIN розкритикував російськомовних українців
MELOVIN розкритикував російськомовних українців

MELOVIN не єдиний, хто відкрито про це говорить. Раніше блогер та ведучий Олексій Дурнєв також закликав українців спілкуватися хоча б Європі між собою українською мовою і ні в якому разі не говорити російською. Це сильно збиває з пантелику, особливо в тому випадку, коли люди хочуть зробити спільне фото або щось типу такого.

Поки що люди не розуміють, на скільки важливо популяризувати українську культуру та мову. Кожен свідомий українець повинен зробити вибір в бік рідної мови, таким чином ми зможемо показати, що в нас немає потреби в чомусь російському.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини