Рубрики: Новини

Джамала публічно обурилась через бажання українців повернути півострів Крим: “Тут відбувалась історія”

Одна з найвідоміших українських співачок народилась та виросла в Криму. Нещодавно знаменитість висловила обурення через те, заради чого багато громадян хочуть повернути півострів

Відома українська співачка Джамала народилась та виросла на півострові Крим. На особистій сторінці в соціальній мережі Інстаграм та через будь-які інші наявні канали комунікації знаменитість намагається просвітити шанувальників у кримській темі. Артистка часто розповідає про культуру та історію кримських татар, а також активно висвітлює тему анексії росією півострову. Останнім часом у мережі українці часто говорять про бажання повернути Крим заради відпочинку на морі й смачних частувань.

Джамала публічно обурилась таким переконанням і закликала громадян пам’ятати, що повертати півострів потрібно з культурних та ментальних переконань. Відома українська співачка на брифінгу, присвяченому темі культурних заходів України в рамках Євробачення, пояснила, що Крим – це передусім частина історії нашої країни.

Відома українська артистка Джамала обурилась через наративи, які гуляють в мережі

Співачка зазначила, що мріє про те, аби кожен українець відчув себе частиною Криму та повернув півострів передусім собі – ментально. Джамала не стала приховувати, що її обурює той факт, що люди вбачають у поверненні Криму можливість знову поїсти чебуреки на березі Чорного моря.

“Я хотіла б дуже, щоб кожен українець розглядав себе як частину Криму. Поверніть в собі Крим ментально, в першу чергу самі. Я не хочу, щоб ви хотіли повернути собі Крим задля чебуреків та морька. Ні”, – пояснила Джамала.

Українська співачка Джамала висловилась про повернення Криму

Крім того, відома українська співачка закликала українців пам’ятати про те, що історія не обмежується декількома останніми сторіччями. Джамала наголосила, що середньовіччя з усіма важливими подіями, що відбувались на теренах півострова, також є частиною української самобутності й історії. Знаменитість висловлювалась емоційно та ледве стримувала сльози, адже ця тема для артистки є дуже особистою.

Поділитися