Рубрики: Новини

“Як тепер будемо святкувати”: Катерина Осадча висловила думки про перенесення церковних свят

Нещодавно стало відомо, що всі релігійні свята переносяться на нові дати за іншим календарем. Катерина Осадча поділилася з прихильниками думками з цього приводу.

Українська православся церква днями підтвердила інформацію про те, що ми повністю переходимо на новий календар. Відтепер святкування релігійних подій відбуватиметься разом зі всією Європою, залишивши російське минуле в далекому чорному ящику. З 1 вересня 2023 року зміни вступатимуть в силу.

Тепер Різдво святкуватиметься 25 грудня, а не 7 січня. Те ж саме стосується Покрови – 1 жовтня, День святого Миколая буде тепер 6 грудня, а не 19, а Водохреще святкуватимуть 6 січня. Однак, не всім українцям такі зміни прийшлися до душі. Цих людей можна зрозуміти, бо ми роками звикли робити так, як було раніше, тому доведеться себе перевчати. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала, що про це думає сама Катерина Осадча.

На своїй офіційній сторінці в Мережі зірка опублікувала скрін з точними датами всіх свят, які будуть перенесені. Катерина зробила це для того, щоб її підписники мали можливість зберегти собі картинку і не забувати про те, що ми тепер святкуємо все по-європейськи. Вочевидь, сама Осадча не проти таких змін.

“А це тема, що викликала різні думки в коментарях під моїми постами. Новий церковний календар. Зберігайте, як будемо тепер святкувати”, – написала Катерина.

Катерина Осадча поділилася думками про зміну релігійних свят

Велика частина українців дуже байдуже ставиться до святкування регілійних днів за новим календарем. Поки люди не розуміють, на скільки важливо відмовлятися від культури минулого та йти в ногу з часом. Рішення про перехід на новий календар потрібно було прийняти вже дуже давно, але тоді ми не мали свого сильного голосу, як зараз.

Поділитися