Наталія Сумська пішла проти Володимира Зеленського: відстоює українську мову у кінотеатрах петицією

Відома акторка Наталія Сумська не змогла змовчати стосовно майбутнього витіснення української з кінотеатрів. Знаменитість закликала підписати дуже важливу петицію.

Нещодавно всю мережу ошелешила новина про те, що в Україні хочуть зробити так, як у Євросоюзі: транслювати у кінотеатрах стрічки англійською мовою і лише додавати субтитри рідною.

Багато хто виступає проти такої ідеї і головна теза “проти” полягає в тому, що у нашій країні, на відміну від тієї Польщі, Литви, Латвії, Німеччини, державна ще досі утверджується через ряд історичних причин, а деякі громадяни продовжують користуватися російською. Крім цього, озвучені солов’їною фільми почали в обов’язковому порядку транслювати лише 17 років тому.

Наталія Сумська на одній сцені зі своїм дорослим сином
Наталія Сумська на одній сцені зі своїм дорослим сином

Серед тих, хто став на захист нашого дубляжу — акторка Наталія Сумська. Вона вже багато років на варті української культури і все своє життя присвячує свою творчість Україні. Настільки принциповою для неї є ця справа, що знаменитість фактично не спілкується з рідною сестрою Ольгою, через розбіжності у поглядах і участь родички у проєктах, що транслювалися в рф.

Нині ж мисткиня опублікувала у сторіз на своїй сторінці в Інстаграмі опублікувала заклик на підписання петиції, яка б змінила ідею впровадження англійської, запропоновану Зеленським.

Наталія Сумська закликала підписати петицію за український дубляж

Цікаво, що її сестра Ольга так активно не вступилася за дубляж фільмів рідною мовою, хоча й не раз саме вона дарувала свій голос видатним голлівудським зіркам, як-от Анджеліні Джолі, наприклад, а також анімаційним персонажам.

Нагадаємо, що Наталія Сумська не перший раз висловлюється про українську культуру та її захист. Як різнопланова мисткиня, вона розуміється на музиці, акторській театральній майстерності та кіно.

Популярне

Подібні новини