Рубрики: Новини

Святослав Вакарчук розповів, як Сергій Жадан одного разу врятував йому життя: “Стояв і пильнував”

Святослав Вакарчук завітав на презентацію до Сергія Жадана і розповів, як поет одного разу врятував йому життя. Пропонуємо дізнатися подробиці події.

23 серпня, в середу, в Києві минула презентація нового проєкту Сергія Жадана. “Вірші, що стали піснями” – саме так чоловік презентував свою нову збірку, на презентацію якої завітав навіть Святослав Вакарчук і розповів про сміливий вчинок Жадана, який врятував йому життя.

Так склалося, що за заході була не лише презентація проєкту, але й день народження Сергія. Оскільки Святослав Вакарчук є близьким та дуже хорошим другом поета, він також завітав на захід до Жадана. Останній раз, коли чоловіки святкували день народження самого Вакарчука, Жадан пильнував, щоб з артистом все було добре.

Святослав Вакарчук розповів, як Сергій Жадан врятував йому життя

Ситуація сталася на Салтівці у Харкові. Чоловіки приїхали в гості до 127-ї бригади і давали імпровізований концерт. Під час виступу недалеко від чоловіків була розташована міна чи не за метр від ніг артиста. Сергій Жадан, в свою чергу, помітив це і вирішив взяти плафон, який встановив зверху над міною.

“Він взяв плафон і так обережно встановив його над міною, щоб створити безпечність, але я почав лише більше звертати на міну увагу. Вона була в метрі від моєї ноги, серйозно. Після таких вчинків люди стають один для одного рідними людьми”, – розповів Вакарчук.

Зважаючи на міцну дружбу, Святослав Вакарчук навіть записав пісню на один з віршів Сергія Жадана “Країна дітей”. Вперше лідер гурту “Океан Ельзи” виконав нову пісню з реперкою Alyona Alyona на День захисту дітей. Крім Святослава Вакарчука на заході також були присутні й брати Гадюкіни, Марʼяна Садовська, Уляна Горбачевська, Христина Соловій та багато інших друзів письменника.

Поділитися