У Києві запропонували вулицю на честь померлої Ніни Матвієнко: донька артистки відреагувала на новину

Донька відомої української артистки, яка відійшла у вічність на початку цього місяця, відреагувала на пропозицію перейменувати одну з вулиць у Києві на честь її мами Ніни Матвієнко

8 жовтня 2023 року у вічність відійшла відома українська співачка Ніна Матвієнко. Знаменитість залишила після себе не лише неоціненний скарб власної творчості, але й спадкоємицю свого таланту – доньку Тоню Матвієнко, яка виросла і також стала співачкою. Нещодавно молода зірка відреагувала на пропозицію перейменувати вулицю у Києві на честь Ніни Митрофанівни.

У Києві хочуть перейменувати вулицю на честь Матвієнко

На офіційному сайті Київської міської ради з’явилась петиція, автор якої пропонує перейменувати одну з вулиці української столиці на честь померлої артистки Ніни Матвієнко. Киянин зазначив, що видатна співачка заслужила, аби її ім’я увічнили, назвавши одну з центральних вулиць столиці на її честь.

Тоня Матвієнко відреагувала на пропозицію активістів перейменувати вулицю на честь мами
Тоня Матвієнко відреагувала на пропозицію активістів перейменувати вулицю на честь мами

Що стосується вулиці, яку автор петиції пропонує перейменувати, то це – вулиця Лєскова, яка знаходиться у Печерському районі міста. Вона пролягає від провулка Євгена Гуцала і Печерської площі до самого кінця забудови. Врешті вулиця, яку хочуть назвати на честь Ніни Митрофанівни Матвієнко, прилучається до вулиці Арсенальної.

Наразі ця місцевість має ім’я російського письменника та журналіста Миколи Лєскова. Саме тому, вважає автор петиції, нині особливо актуально замислитись над впровадженням змін.

У мережі запропонували перейменувати одну з вулиць на честь Ніни Матвієнко
У мережі запропонували перейменувати одну з вулиць на честь Ніни Матвієнко

Нагадаємо, що смерть відомої української співачка ошелешила всю країну. Знаменитість за життя ніколи не жалілась на здоров’я, а перед шанувальниками поставала лише позитивною та завжди усміхненою. Зранку 8 жовтня донька артистки повідомила трагічну новину – її мама пішла з життя, не доживши до свого дня народження всього лише два дні. За повідомленнями друзів Ніни Митрофанівни, співачка померла після перенесеної операції.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини