Чому українці проти перейменування вулиці на честь Ніни Матвієнко: артистці пригадали помилки минулого

На початку жовтня відійшла у вічність легендарна артистка Ніна Матвієнко. Після її смерті кияни запропонували перейменувати вулицю на честь зірки. Втім, ідею підтримали не всі

Відома українська артистка, яка подарувала Україні неймовірну кількість пісень і стала однією з найпопулярніших співачок сучасної естради, відійшла у вічність на початку жовтня 2023 року. Хоча родина артистки не коментувала причин її смерті, колеги та друзі з найближчого оточення зазначили, що зірка пішла після перенесеної операції і тривалого захворювання, яке ніхто не називає.

Новина про смерть Ніни Матвієнко стала приголомшливою і трагічною для всієї країни, адже разом з артисткою без перебільшення пішла ціла епоха. На церемонії прощання зі знаменитістю, яка відбулась 11 жовтня у Києві, можна було побачити левову частку українського шоубізнесу та навіть представників політичної сфери, як от Віталія Кличка та Руслана Стефанчука.

Ніна Матвієнко померла у віці 75 років, не доживши до свого дня народження два дні
Ніна Матвієнко померла у віці 75 років, не доживши до свого дня народження два дні

Після смерті Ніни Матвієнко на офіційному сайті Київської міської ради з’явилась петиція з пропозицією перейменувати одну з вулиць столиці на честь артистки. Так, автор пропозиції Данило Василинюк зазначив, що таким чином можна увіковічити пам’ять про артистку, яка зробила багато для української культури. Киянин запропонував перейменувати вулицю Лєскова, названу на честь російського письменника.

Одна частина користувачів мережі погодилась з такою пропозицією, зазначивши, що ходити вулицею, яка має ім’я видатної української артистки буде неабияк приємно. Крім того, зазначили українці, змінити назву вулиці, названої на честь російського культурного діяча – особливо гостре питання сьогодення.

У мережі обурились через пропозицію перейменувати вулицю на честь Ніни Матвієнко
У мережі обурились через пропозицію перейменувати вулицю на честь Ніни Матвієнко

Втім, інша частина користувачів мережі зазначила, що така ідея не збігається з основними пріоритетами сьогодення. На думку українців, на перейменування вулиці піде багато бюджетних коштів, які можна витратити на забезпечення потреб військових і мирних громадян. Крім того, у коментарях до допису із закликом підписувати петицію пригадали, як Ніна Матвієнко називала російсько-українську війну “братовбивчою”.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини