Рубрики: Україна

Перемагаємо всюди: український борщ отримав нагороду “найкраща національна страва” на конкурсі в Японії

Наш борщ – це не просто їжа, це ціла історія нації. Його рецепт дуже простий, але сама страва не є простою, адже саме вона стала ще однією українською зброєю.

Український борщ пригорнув на себе увагу ще з часів Київської Русі, коли українці добували багато овочів, фруктів та інших продуктів для харчування і життя. Однак його рецептура з самого початку не була такою, як заведено вважати зараз. Оскільки в ті часи не було такого розмаїття та доступності продуктів, борщ готувався без м’яса та картоплі.

Український борщ отримав нагороду

Згодом до буряку, моркви, капусти та петрушки приєдналась картопля, а у святкові дні сметана та м’ясо. Згодом українці почали додавати до страви ще й сало, адже воно додавало неймовірного колоритного смаку страві. А вже після вдалих козацьких походів почали додавати часник та спеції. От тоді борщ і став повноцінною та незамінною по сьогоднішній день стравою української кухні.

Український борщ отримав нагороду

До того ж минулого року борщ потрапив у дві цікаві історії і як завжди, одна хороша, інша погана. Тож, почнемо з приємної.

Минулого року на честь дня суборбітального польоту Джефа Безоса 20 липня 2021 року українська мережа супермаркетів “Сільпо” запустила у стратосферу український борщ та гречаний багет. Це було зроблено для того, щоб всі світи дізнались, що “український борщ – це космос”. Та звісно, як гарний піар для мережі.

І погана новина складається з того, що знов росія оголосила, що це їх страва та навіть оголосила війну. В якій, до речі, програла, бо борщ – це Україна.

Український борщ отримав наогороду

Таким чином в цьому році борщ отримав японську нагороду “найкраща національна страва з місцевих продуктів”. Це сталося час кулінарного змагання в межах фуд-освітнього форуму та кулінарного конкурсу “World Chef King Summit” у Японії.

До того ж варто зазначити, що всі зібрані кошти з цього форуму будуть відправлені на потреби ЗСУ та на закупку теплогенераторів. Тож, перемога до нас все ближче й ближче.

 

 

Поділитися