Рубрики: Україна

Безкоштовні продуктові набори для пенсіонерів та переселенців: де їх отримати і що для цього потрібно

У деяких регіонах України давно розпочали підтримку переселенців з тимчасово окупованих міст та пенсіонерів. Як отримати набір продуктів безкоштовно - читайте далі.

Під час повномасштабної війни в Україні для пенсіонерів та переселенців є можливість отримати безкоштовні продуктові набори. Щоб отримати допомогу, потрібно мати при собі паспорт громадянина України, ідентифікаційний код та пенсійне посвідчення.

Крім цього, переселенці, які залишилися без власної домівки мають змогу отримати по 2 тисячі гривень на місяць для одного дорослого та три тисячі гривень для дитини, або людини з інвалідністю.

На сайті Мінреінтергації України є контакти, за якими ви можете зв’язатися, щоб отримати актуальну інформацію про надання безкоштовних наборів. Переселенці та пенсіонери можуть дізнатися, коли саме будуть роздаватися нароби у різних регіонах України. Також буде інформація про критерії, за якими можна отримати набори продуктів. Контакти, номера яких починаються з 0 800 – безкоштовні, а дзвінки на мобільні будуть оплачені згідно тарифів вашого мобільного оператора.

Фото номерів телефонів, за якими потрібно звернутися про допомогу

Раніше були правила, що набори з продуктами не можуть отримати ті категорії людей, що вже отримують грошову допомогу, але зараз такого обмеження немає. Голова економіки Юлія Свириденко розповіла, що графік видачі наборів з продуктами значно спростили і тепер немає обмежень щодо наповнення такого необхідного набору.

Також раніше повідомляли, як потрібно подавати заявку на грошову підтримку на сайті register.pagulasabi.ee/uk. З моменту подачі заявки гроші мають прийти через п’ять днів. Максимальна грошова підтримка на сім’ю з п’ятьох людей – 33 тисячі гривень.

Поділитися