Рубрики: Україна

Мобільний зв’язок під час блекауту: як додзвонитися рідним, коли нічого не ловить

Під час відключення світла дуже страждає мобільний зв'язок. Експерти розповіли, що потрібно робити для того, аби не втратити з'язок зі своєю родиною.

Всі вже знають про те, що в умовах блекауту стає неможливим здійснити дзвінок до близьких людей, навіть якщо це дуже потрібно. Деколи все ж таки можна зловити той довгоочікуваний сигнал, але це не виходить з першого разу, тому потрібно знати, що робити для зв’язку з близькими та друзями.

Для того, щоб станції зарядилися повністю та давали необхідний сигнал, має бути щонайменше 24 години електропостачання без збоїв. У сьогоднішніх реаліях це зробити неможливо. Генератори трішки рятують загальну ситуацію, але живлення антен на дахах будинків не є можливим, тому й зв’язок не дуже покращується.

Що робити, щоб був зв’язок на телефоні

Стало відомо, що одна з компаній мобільного зв’язку в Україні “lifecell” робить спроби знайти альтернативне живлення своїх систем. Зараз компаніє тестує використання соняких панелей, поки процес проходить успішно.

Що робити, якщо немає зв’язку

Експерти, що працюють в різних телекомунікаційних компаніях по всій Україні рекомендують користування національним роумінгом:

  • Відкрийте налаштування на вашому телефоні та знайдіть функцію, що дозволить вашому смартфону автоматично шукати Мережу та підключатися до неї;
  • Якщо ваш телефон не шукає сам Мережу, то це можна зробити вручну через ті ж налаштування. Для цього вам потрібно зайти в налаштування, знайти розділ Стільникові дані чи Мобільна мережа та обрати потрібну для вас Мережу самотужки.
  • В разі, якщо у вас виникають труднощі з Мережею, то зробіть невеличку перерву та спробуйте ще раз.
  • Після підключення зробіть пробний дзвінок або відправте СМС.
Поділитися