Рубрики: Україна

Вони носять прізвища на букву З: біографії найвпливовіших українців Зеленського і Залужного

Володимир Зеленський та Валерій Залужний є справжніми прикладами для наслідування, але мало хто знає де вони навчались та йшли до своєї слави.

Валерій Залужний

Валерій Залужний народився 8 липня 1983 року у Новоград-Волинському. Чоловік багато вчився впродовж цілого життя і продовжує це робити й до нині. Залужний обіймає посаду головнокомандуючого Збройних Сил України.

Навчання Валерія розпочалося в 1989 році, коли той вступив до машинобудівного технікуму в рідному місті, який був закінчений з особливою відзнакою. Після цього чоловік вступив до Одеського інституту Сухопутних військ і після навчання у цьому інституті також отримав відзнаку за старання.

Біографія Валерія Залужного

Навчання продовжилось в 2005 році, коли він вступив до Національної академії оборони України і отримав золоту медаль за навчання. В 2020 році Валерій Залужний отримав вищу освіту за спеціальністю “Міжнародні відносини” в Острозькій академії.

Після того, як чоловік закінчив навчання в академії, він став начальником штабу першого заступника 24-ї механізованої бригади в Львівській області. До 2009 року чоловік займав цю посаду. Впродовж років Залужний отримував численні підвищення і з 27 липня 2021 року він є головнокомандуючим ЗСУ.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський народився 25 січня 1978 року. Освіту він почав здобувати в Монголії, там чоловік жив з батьками до другого класу, після цього вони переїхала назад до України в місто Кривий Ріг. Там він навчався у школі і був старостою.

Біографія Володимира Зеленського

Молодий Володимир захоплювався гумором і йому був дуже цікавий КВК, танці, театр та багато іншого. В атестаті майбутнього президента України було всього дві четвірки, тому можна впевнено сказати, що він круглий відмінник. Після закінчення школи Володимир мріяв стати димломатом, але вступив на юридичний факультет, де працював батько чоловіка.

Після отримання вищої освіти він не став працювати за фахом. Його життя стало тісно пов’язане з гумором. Спочатку була створена команда, що мала назву “Молодий Кривий Ріг”, з цього почалась кар’єра гумориста. В 1997 році створюється студія “Квартал-95”. Зеленський стає її капітаном та виконує різні ролі у сценках. Пізніше він став продюсером та актором, що знімався в багатьох кіно та відомому серіалі “Слуга народу”.

Поділитися