Рубрики: Україна

Орки, мовний конфлікт та інше: які події з серіалу “Слуга народу” збулися в реальному житті

Серіал "Слуга народу" передбачив декілька подій, що трапилися з українцями в суворих реаліях 2022 року і не тільки. Які ж події є точним збігом з нашими реаліями?

За сюжетом “Слуги народу” президентом України став звичайний вчитель історії, який не має жодного відношення до політики, але в нього на стільки повірили українці, що проголосували за нього з надією в світле та щасливе майбутнє. Такий розвиток подій був не до душі олігархам, які стояли за всіма кандидатами, тому вони почали вести з ним запеклу боротьбу.

Що збулося з серіалу в реальному житті

Президентство людини, що не мала відношення до політики. Володимира Зеленського обрали в президенти як людину, що може щось змінити. До президентства чоловік займався роботою в гумористичних проєктах та був продюсером “Кварталу-95” та багатьох інших проєктів. Перший збіг полягає в тому, що президентом стала людина, яка до цього раніше не була задіяна у політиці.

Президент України в серіалі Василь Голобородько

Наступний збіг – репліка про визволення України руками іншої країни. В одній із серій “Слуги народу” прозвучала така фраза:

“Кого ви прийшли звільняти? Нас не потрібно визволяти від себе самих. Україна – незалежна країна, яка хоче залишитись в тих кордонах, які в неї були до початку вашого “визволення”

Нічого не нагадує? Ситуація прямісінько з нашого сьогодення. Це сумно визнавати, але так і є.

Ще одним збігом стала розмова трьох олігархів, плани яких порушив чесний президент, якого в серіалі звуть Василь Голобородько. Чоловіки зібралися в кабінеті одного з них та почали одбговорювати план, як посварити народ, щоб в цей час зайнятися питанням про нового президента без відома народу. Пропозицією олігархів для підкупних чиновників було одночасне створення двох різних пропозицій стосовно мови.

Розмова олігархів про мовне питання

“Отже, ти висуваєш пропозицію зробити російську мову – другою державною, наче, чому в Швеції декілька офіційних мов, а в України не може бути й двох, а ти запропонуєш повністю заборонити російську. Меседж такий: той, хто спілкується мовою окупанта – не може називати себе українцем. Ми зробимо так, щоб Захід ненавидів Схід і навпаки, щоб вони називали одне одного бандерівцями, сепарами, фашистами і ватниками. Нехай тільки хтось спробує згадати про те, що зарплатні маленькі і їсти немає що”

Сьогодні мовне питання набуло саме такої форми. Українці починають сваритися одне з одним через мову і тиснути на тих, хто досі не перейшов на українську мову. Народ почав шукати ворога там, де ним і не пахне.

Поділитися