Рубрики: Україна

Як раніше вже не буде: в українських школах змінили дату початку літніх канікул

В Україні стрімко змінюються правила та життя. В освіті — найдинамічніше. Дізнайтеся, коли цього року діти підуть на найдовші канікули та чому у декого вони почнуться раніше.

Канікули. Або, як їх раніше називали, вакації, цього року у школярів будуть відрізнятися від усіх попередніх років. Все через нову дату, яка буде мати місце навіть не в усіх навчальних закладах.

Згідно з законом України, а саме з частиною 3 статті 10 Закону України “Про повну загальну середню освіту” йдеться, що навчальний рік має тривати не менше від 175 навчальних днів. Але в умовах воєнного стану тривалість навчання зменшується. Саме тому, дехто покінчить з домашками та підручниками аж 25 травня і повернеться за парту не раніше 1 вересня.

Лише 11-класники будуть завершувати всі шкільні справи до 30 червня. Щодо травневої дати, в останні дні весни на заслужений відпочинок підуть діти, які навчаються за триместровою системою, ті, кому доля випала сидіти на уроках за семестровою системою, зможуть не відвідувати свої навчальні заклади лише 1 червня.

В українських школах змінили дату початку літніх канікул

Цікаво, що приватні НВК мають перевагу: у них є право самостійно вирішувати, коли виходити на фінішну пряму уроків, задач та контрольних.

Як завжди нелегко прийдеться випускникам. Попри те, що фактично весь попередній і цей навчальні роки пройшли в атмосфері невизначеності, стресу, повітряних тривог та обстрілів, за місяць після отримання атестата, почнеться вступна кампанія до ВНЗ.

В українських школах змінили дату початку літніх канікул

Складати будуть абітурієнти НМТ у 2023 році. Не забуваємо, що не було скасовано і творчих конкурсів зі співбесідами, до яких також слід ретельно готуватися.

Нагадаємо, що інформацію про терміни подання документів, їх склад та перелік можна буде дізнатися на офіційному сайті ВНЗ.

 

Поділитися