Названо переможця “Євробачення-2024”: яке місце посіли представниці України Jerry Heil і Alyona Alyona

Ось і добіг кінця Грандфінал 68-го пісенного конкурсу Євробачення, який цього року проходив у Мальме, у Швеції. Хто ж він — переможець Євробачення-2024?

Після напружених хвилин очікування нарешті стало відомо, хто переміг на Євробаченні-2024. Перемогу пророкувати Хорватії, адже артист Baby Lasagna з піснею Rim Tim Tagi Dim вразив багатьох.

Букмекери пророкували Україні увійти в трійку лідерів, але прямо перед грандфіналом ситуація кардинально змінилася і на перші позиції почав вириватися Ізраїль, хоча й Еден Ґолан, цьогорічна представниця країни, у багатьох викликала суперечливі почуття. Втім, бездоганний виступ довів, що вона недарма вийшла на сцену.

Хвилю емоцій викликав і виступ alyona alyona & Jerry Heil. Візуальний ряд, драматичний вокал та фінальна сцена — буквально сколихнули глядачів та нікого не лишили байдужим.

Переможець Євробачення-2024

За результатами голосування національних журі перше місце посіла Швейцарія. Україна зайняла 5 місце.

Глядачі проголосували і за результатами сумарного голосування переможцем став виконавець Nemo, який представляв Швейцарію.

Неймовірний номер, який презентував цьогорічний лідер, виглядав ось так:

Україна же посіла 3 місце, увійшовши у трійку лідерів завдяки голосам глядачів.

Що відомо про участь України на Євробаченні?

Хто переміг на Євробаченні-2024

Історія виступів наших артистів на конкурсі починається у 2003-му році і найпершим презентував нашу країну Олександр Пономарьов. Вже наступного, 2004-го року, співачка Руслана дістала перемогу. “Дикі танці” нашої зірки вся Європа досі пам’ятає.

Цікаво, що за всю свою історію участі, Україна завжди виходила у Грандфінал. Лише у 2015-му році наших виконавців не було на конкурсі, адже почалася російсько-українська війна на Донбасі.

Втім, у 2016-му Джамала знову принесла перемогу нашій країні, при цьому потіснивши російського співака Сергія Лазарєва.

У 2022-му беззаперечними переможцями стає Kalush Orchestra з піснею “Stefania”.

Популярне

Подібні новини