Шкода чіпсів перебільшена: вердикт дієтолога

Шкода чіпсів перебільшена: вердикт дієтолога Івана Алименко. Звичайно, снеки, газована вода і солодощі неспроста входять в категорію найшкідливіших продуктів, але навіть фрукти не принесуть користі, якщо їсти їх в необмежених кількостях.

Чіпси, солодощі та газовану воду вважають одними з найшкідливіших для здоров’я продуктів і, безумовно, не без причини, адже в них багато солі і цукру. Однак навіть фрукти не принесуть користі, якщо не знати міри. Саме так вважає дієтолог Іван Алименко. Він же впевнений, що шкода чіпсів перебільшена.

Дивно, що сама по собі картопля є дієтичним продуктом, в складі якого багато вітамінів і мікроелементів. Не дарма ж лікарі рекомендують пацієнтам із захворюваннями шлунка включати в раціон пюре. Але як тільки овоч піддається короткочасному смажінню в рослинній олії, його користь зникає.

Иван Алименко
Іван Алименко

Чіпси містять багато солі, що затримує воду в організмі, холестерину, провокуючого забивання судин, і калорій, тому з їх вживанням слід бути особливо обережними гіпертонікам, пацієнтам з атеросклерозом і ожирінням. У той же час при наявності цих захворювань багато умовно корисних продуктів теж стають шкідливими.

«Замість маленької упаковки чіпсів людина набере солодких фруктів і погладшає ще сильніше. Вся ця фруктоза піде в живіт і сформує вісцеральний жир», — пояснив фахівець з харчування.

В питании важно знать меру
У харчуванні важливо знати міру

Ту тонку грань, яка визначає шкоду від продуктів, позначити дуже важко. Проте Іван впевнений, що конкретно проблему снеків можна вирішити пропагандою маленьких упаковок.

Якби вони коштували дешевше великих, ризиків, пов’язаних зі вживанням картопляних чіпсів, стало б менше. Люди купували б невелику пачку і заспокоювалися.

Основна небезпека подібних ласощів полягає не стільки в складі, скільки в обсягах споживання. Важливо це розуміти і вміти вчасно зупинитися.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини