Рубрики: Здоров`я

Симптоми дефіциту вітаміну B12: два попереджувальних знака в роті

Симптоми дефіциту вітаміну В12 часто бувають різними і можуть впливати на всі частини тіла. Присутність будь-якого з цих двох симптомів у роті може вказувати на те, що вам не вистачає необхідного вітаміну.

Дефіцит вітаміну B12 може виникнути, якщо людині не вистачає цього вітаміну в своєму раціоні. Люди, що дотримують вегетаріанськоі дієти, ризикують не отримувати достатню кількість B12, тому що кращі джерела B12 – це продукти тваринного походження. Певні стани здоров’я також можуть впливати на засвоєння людиною B12 з харчових продуктів, наприклад, злоякісна анемія. Вітамін B12 відіграє важливу роль у виробництві червоних кров’яних тілець в організмі і допомагає підтримувати здоров’я нервів. Коли людині не вистачає вітаміну, можуть виникнути негативні наслідки для організму.

Симптоми дефіциту вітаміну В12

Припухший язик

Припухлий язік пов’язаний із захворюванням, званим глоситом (запаленням язика). Експерти кажуть, що на язикові є три ознаки, які сигналізують про глосит і дефіцит вітаміну B12.

Ці ознаки включають:

  • Гладку поверхню язика – це тому, що всі дрібні нерівності на вашому язикові, які містять ваші смакові рецептори розтягуються і зникають.
  • Болісний язик – біль при жуванні і ковтанні.
  • Опухлий і запалений язик з довгими прямими ушкодженнями.

Виразки в роті

Виразки в роті поширені і зазвичай проходять самостійно протягом тижня або двох. У більшості випадків виразки в роті не є ознакою чогось серйозного, але можуть бути дуже незручними. Однак при наявності інших симптомів повторювані виразки в роті можуть бути ознакою дефіциту вітаміну B12.

Продукти харчування багаті на В12

Лікування

Анемія, викликана дефіцитом вітаміну B12, зазвичай лікується за допомогою додавання вітаміну B12 в раціон харчування.

Варто зазначити, що дефіцит B12 може бути викликаний недостатньою кількістю вітаміну в вашому раціоні.

Лікар може призначити вам таблетки вітаміну B12, які потрібно приймати щодня між прийомами їжі, а також додати в свій раціон харчування продукти, які багаті на вітамін В12.

Поділитися