Сильна і вольова: боротьба Меггі Сміт з раком грудей під час зйомок

Багато шанувальників захоплювалися і досі захоплюються вольовим характером актриси, яка змогла перемогти хворобу і навіть жодного разу не пискнути.

Що ж трапилося?

Зйомки "Гаррі Поттер і Дари Смерті"
Зйомки “Гаррі Поттер і Дари Смерті”

Коли настали зйомки останньої частини Гаррі Поттера, актриса Меггі Сміт, яка грає Мінерву Макгонегел, виявила, що хвора на рак грудей. Хоч рідні і навіть колеги вмовляли її припинити роботу і повністю присвятити себе лікуванню, жінка відмовилася і продовжувала зйомки, попутно проходячи хіміотерапію. Всі муки вона переносила на самоті, так як вважала хіміотерапію «вельми неприємною річчю» і не хотіла, щоб хтось ще з її близьких знаходився в цій гнітючій обстановці. Меггі не дозволяла колегам себе жаліти, багато жартувала і завжди знаходила місце для свого класичного іскрометного гумору. Також в інтерв’ю Меггі згадала, що її хвороба була дуже зручна для гримерів – парик адже набагато краще приклеюється, якщо на голові взагалі немає волосся.

Незважаючи на створення безтурботного зовнішнього вигляду, актриса шалено страждала від постійних болів і нудоти, але ні на секунду не переривала зйомки і ніколи не скаржилася. Знімальна група склала їй індивідуальний розклад зйомок в зв’язку з регулярними сеансами хіміотерапії. Сміт згадувала в інтерв’ю, що на той період свого життя була повністю вибита з колії – вона витратила всі свої життєві сили на боротьбу з хворобою і зйомки, жінка настільки виснажила себе, що не впевнена, чи зможе колись повернутися на театральну сцену, де потрібно високе емоційне переживання героя.

Удача або збіг?

Меггі Сміт
Меггі Сміт

Меггі крупно повезло, так як вона зуміла виявити захворювання на ранній стадії, намацавши невелику шишку в грудях. Актриса вже стикалася з подібною кілька років до цього, але на прийомі у лікаря їй повідомили, що ця пухлина є доброякісною і відпустили. Цього разу надії Сміт не виправдалися – це був рак. Однак Меггі не впадала у відчай і продовжувала наполегливо з ним боротися, що природним чином дало свої плоди і актриса видерлась.

Зараз Меггі Сміт себе прекрасно почуває і продовжує залишатися такою ж гумористичний і прекрасною, як і була весь цей час.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини