Що таке кольоротерапія? Це дійсно працює?

Кольоротерапія, також звана хромотерапією, - це метод лікування захворювань за допомогою квітів.

Світлодіодна терапія полягає у освітленні певної ділянки тіла відповідним кольором, в той час, коли пацієнт дивиться на це світло. Але це слід робити з особливою обережністю, щоб не було навантаження на очі.

Кольоротерапія – це додаткова терапія, а не альтернатива медичної допомоги. Результати терапії варіюються від людини до людини.

Що робить кольоротерапія?

Кольоротерапія – це неінвазивна і цілісна процедура, яка приносить баланс і здоров’я вашого розуму і тіла. Вібрації кольору на сеансі кольоротерапії покращують ваш настрій і загальний стан здоров’я.

Основна ідея кольоротерапії.

Кольори складаються з відбитого світла, який потрапляє в нашу сітківку ока при коливанні хвиль. Наш мозок інтерпретує ці хвилі, що в кінцевому підсумку робить наше сприйняття кольору фізичним і сенсорним досвідом.

Кольоротерапія заснована на ідеї, що кольори створюють в нашому мозку електричний імпульс, який стимулює гормональні та біохімічні процеси в нашому організмі. Ці процеси або стимулюють, або заспокоюють нас.

Як почати кольоротерапію

В сеансах кольоротерапії квітів стільки ж, скільки кольорів у веселці. Коли ви почнете сеанс кольоротерапії, ваш терапевт проведе аналіз всіх кольорів і запитає вас про аспекти життя, в яких, на вашу думку, можна поліпшити ці кольори.

Багато салонів поєднують колір і ароматерапію. У деяких салонах вам можуть навіть зробити масаж з проектуванням світла різних кольорів на ваше тіло, щоб стимулювати здоров’я і зцілення. Багато спа-салонів також пропонують процедури, при яких завдають шовк різних кольорів на різні точки вашого тіла, що, як кажуть, контролює ваш настрій і емоційне благополуччя.

Різні кольори лікують різні недуги

Відтінки кольорів, використовуваних на сеансі кольоротерапії, будуть варіюватися в залежності від типу недуги, яку ви намагаєтеся виправити. Наприклад, синій чи фіолетовий світло мають протизапальну і заспокійливу дію. Зелений колір сприяє очищенню, біле і жовте світло стимулюють лімфатичну систему. Червоне світло бадьорить, але може викликати збудження, якщо ви вже напружені.

кольоротерапія
кольоротерапія

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини