ТОП-5 народних засобів для позбавлення від головного болю та мігрені

Головний біль може застати зненацька, коли під рукою немає аптечних ліків. У подібних випадках полегшити стан можна навіть без таблеток.

Головний біль може виникати з різних причин, а іноді ця неприємність застає зненацька, коли під рукою немає аптечних ліків. У подібних випадках полегшити стан можна навіть без таблеток. Допоможуть в цьому народні рецепти із застосуванням лікувальних трав і спецій.

Імбир

Корінь імбиру вважається одним з найбільш дієвих інгредієнтів, які здатні усувати малоприємні симптоми мігрені в домашніх умовах. Справа в тому, що його ефект схожий з більшістю нестероїдних засобів, спрямованих на полегшення головного болю.

Імбирний чай робиться так:

  1. Візьміть корінь імбиру, очистіть його і дрібно наріжте.
  2. Подрібнену рослина помістіть в киплячу воду.
  3. Варіть напій на слабкому вогні протягом десяти хвилин.
  4. Процідіть засіб, за бажанням, підсластіть його медом і додайте лимонний сік.
Імбир

Яблучний оцет

За рахунок корисного складу з його допомогою контролюють рівень глюкози в крові, він сприяє схудненню, стимулюючи метаболізм і прискорюючи розщеплення жирів, а також він знижує інтенсивність мігрені. В якості ліків від головного болю потрібно випити стакан води з розведеними в ній парою столових ложок яблучного оцту.

Яблучний оцет

Ромашка

Вона володіє протизапальними і заспокійливими властивостями, що важливо в боротьбі з мігренню. Щоб позбутися від болю, зробіть ромашковий чай.

Для цього дві ложки сухої трави додайте в чашку води і проваріть засіб на повільному вогні близько п’яти хвилин. Смачним напій зробить лимон з медом.

Ромашка

Піретрум, він же дівоча трава

Ця рослина впливає на вироблення простагландинів і арахідонову кислоту, що підсилюють больові відчуття. Щоб полегшити стан, зробіть на основі листя піретруму чай, який знову-таки припустимо підсолодити медом, оскільки у дівочої трави гіркий смак.

Піретрум

Лавандове масло

Лаванда відома своїми заспокійливими властивостями, тому раніше її завжди використовували при мігрені. Крім того, вона розширює кровоносні судини, зменшує стрес і занепокоєння, регулює рівень серотоніну і навіть допомагає заснути.

Розчиніть в трьох склянках гарячої води чайну ложку лавандового масла і подихайте цими парами протягом 15 хвилин. Також можна змішати масла лаванди і перцевої м’яти в пропорціях один до одного і нанести отриману суміш на скроні, після чого акуратно їх помасажувати.

Лавандове масло

У будь-якому випадку перед застосуванням народних засобів переконайтеся, що у вас немає ніяких протипоказань до їх прийому.

Поділитися