Користь меду для здоров’я або 5 причин включити його в раціон: смачно і корисно

Користь меду для здоров'я або 5 причин включити його в раціон. Це не тільки смачно, але ще і дуже корисно, адже не дарма бджолиний нектар здавна використовували в народній медицині.

З настанням серпня розпочинається і сезон меду. Це одні з найбільш корисних і популярних солодощів, до того ж вони є чудовою альтернативою цукру. Користь меду для здоров’я не обмежується одним лише поліпшенням травлення. У нашій сьогоднішній статті ми поділимося 5 причинами включити його в раціон, щоб ви зробили це якомога швидше.

1. Бореться з інфекціями

Застуда

Бджолиний нектар володіє антибактеріальними і протизапальними властивостями. Він — незамінний засіб при лікуванні застуд і вірусів, сприяючий швидкому одужанню. Особливо в цьому плані корисний липовий мед — відмінно справляється з високою температурою і кашлем.

2. Загоює ранки і опіки

Ранка на руці

Ці ласощі без перебільшення можна назвати природним антибіотиком, що мають знезаражувальну дію. З їх допомогою посилюється кровотік і відтік лімфи, завдяки чому шкіра швидше відновлюється навіть при псоріазі і герпесі.

3. Допомагає при діареї

Діарея

Діарея завжди супроводжується виходом великої кількості рідини з організму, а значить і безлічі корисних речовин. Тут-то на допомогу і приходить мед, який допоможе заповнити цей недолік.

Майте на увазі, що в даному випадку його не можна вживати в сирому вигляді. Найкраще випити склянку теплої води з розведеним у ній нектаром, але якщо вона буде гарячою, вся користь зникне. Оптимальна температура рідини — не вище 40 градусів.

4. Знижує артеріальний тиск

Підвищений тиск

Як не дивно, але мед здатний нормалізувати тиск. Це обумовлено змістом антиоксидантних сполук, що володіють такою властивістю. Ложка бджолиного нектару ввечері є хорошим профілактичним засобом для гіпертоніків.

5. Нейтралізує шкідливий холестерин

Шкідливий і корисний холестерин

Чим рівень холестерину в крові вищий, тим більша ймовірність розвитку хвороб серця. Особливо це стосується атеросклерозу і утворення жирових бляшок, що небезпечно інфарктами та інсультами. Доведено, що прийом меду перед сніданком очищає судини і тим самим запобігає серцево-судинним проблемам.

Поділитися
Опубліковано