Лікування варикозу сольовими пов’язками і як їх зробити в домашніх умовах

Крім того, що варикоз приносить естетичні незручності, він також доставляє біль, неприємне відчуття тяжкості і розпирання. Справитися з ними допоможуть сольові пов'язки.

З варикозом стикаються багато людей, при цьому більшість з них часто навіть не здогадується про те, що вже знаходиться на першій стадії. Лікування починають, коли на ногах з’явилася судинна сіточка і роздуті вени, проте варикозні зміни практично не піддаються терапії.

Як правило, лікарі прописують пацієнтам препарати-венотоніки, які надають тонізуючу дію на судини, а також компресійну білизну. В народній медицині дуже популярна така методика, як лікування варикозу сольовими пов’язками. Про це ми і розповімо в нашій сьогоднішній статті.

Причини появи варикозу

У нормі кров тече по венах вгору, допомагають їй у цьому м’язові скорочення. Через силу тяжіння рідина прагне донизу, а щоб цього не сталося і кровотік не порушувався, в судинах є спеціальні клапани. Вони не дають крові йти вниз і пропускають її тільки вгору.

Якщо ці клапани починають погано працювати або закриватися не до кінця, обсяг крові на певних ділянках підвищується, вени не можуть її вмістити і розтягуються.

Користь сольових пов’язок

У солі є одна дуже важлива властивість — вона притягує рідину. При накладенні пов’язки на постраждалі від варикозного розширення ноги піде набряклість, а разом з нею і почуття болю, тяжкості і розпирання. Крім того, покращиться кровообіг, зменшаться застійні явища.

Сіль в народній медицині

Як правильно їх використовувати

Найкраще накладати пов’язки ввечері перед сном після щоденного навантаження. Інструкція:

  1. На літр кип’яченої води додайте 100 грам кухонної солі. Це приблизно 3 столові ложки без гірки.
  2. Візьміть 4 шари бавовняного простирадла або 8 шарів марлі.
  3. Потримайте їх з хвилину в охолодженому розчині, злегка відіжміть і прикладіть до хворого місця.
  4. Зафіксуйте еластичним бинтом, який забезпечить необхідну вентиляцію ділянки під компресом.
Накладання еластичного бинта поверх сольової пов’язки

Перед пов’язкою не завадить прийом контрастного душу, а знімати її потрібно вранці. Курс лікування становить від двох до чотирьох тижнів в залежності від ступеня тяжкості варикозу.

Поділитися