Рубрики: Відомі лікарі

Техніка самомасажу активних точок на долонях для стимуляції роботи легенів

Легені прямо впливають на імунну систему, тому важливо забезпечити їх справну роботу. Допоможе в цьому стимуляція активних точок на долонях.

Для будь-якої людини, особливо це стосується людей старше 50 років, дуже важливо мати хороший імунітет. Він запускає захисні механізми організму при попаданні в нього різноманітних хвороботворних патогенів та чужорідних мікроорганізмів.

Серед всіх органів є кілька основних, які мають прямий вплив на імунну систему. До них відносяться легені, селезінка, печінка, вилочкова залоза і діафрагма. У нашій сьогоднішній статті ми поділимося з вами порадами кандидата медичних наук і лікаря-реабілітолога Олександра Шишоніна з приводу того, як стимулювати роботу легенів за допомогою техніки самомасажу.

Чому це важливо

Багато хто вважає легені якимось мішком, призначеним виключно для вдихів і видихів. Насправді ж в цьому органі безліч лімфовузлів, які завжди активізуються при відбитті бактеріальних і вірусних атак. Реакція не завжди знаходиться на належному рівні, а виправити це допоможе стимуляція окремих точок на нашому тілі, що поліпшують легеневий кровообіг.

Де знаходиться активна точка для впливу на легені

На наших долонях є багато активних зон, пов’язаних з роботою внутрішніх органів. Для легень вона знаходиться в трикутнику між великим і вказівним пальцями. Як проводити самомасаж:

  1. Візьміться за м’яз зсередини і зовні так, щоб великий палець вашої вільної руки тримав його тильну сторону, а вказівний внутрішню.
  2. Стисніть з максимальним зусиллям. Стане боляче, але так і повинно бути.
  3. Виконуйте масажні кругові рухи великим пальцем і при цьому терпіть біль.
  4. Протягом кількох хвилин продовжуйте таку стимуляцію по черзі на лівій, а потім на правій долоні вранці і перед сном. Час зазначений загальний для обох рук.
Активна точка для впливу на легені

Незважаючи на те що дія здається дуже банальною, вона дійсно призводить до поліпшення мікроциркуляції крові в легенях. Завдяки цьому з точки зору імунітету орган почне працювати краще і підвищиться опірність організму до хвороб. У традиційній китайській медицині є цілий напрям подібної терапії, так що ця вправа частково взята звідти.

Поділитися