Горбуша в маринаді: всього пара секретів та рибка вийде – пальчики оближеш. Рецепт куми Світланки

Існує безліч способів приготувати рибу у маринаді. Пропонуємо ще один, в основі якого лежать кілька секретів, здатних значно покращити смак цієї дивовижної страви.

Горбуша є однією з найбільш корисних риб для споживання. Її м’яке, ніжне м’ясо містить велику кількість поживних речовин, які корисні для здоров’я. Для маринування можна брати різну рибу, але ми пропонуємо саме червону. І це перша порада: м’ясо лососевих порід дуже добре просочується маринадом, роблячи рибу соковитою та ніжною.

Для приготування страви вам знадобиться:

  • середніх розмірів горбуша;
  • чотири великі цибулини;
  • три великі моркви;
  • п’ять столових ложок томатної пасти;
  • рослинна олія;
  • столова ложка борошна;
  • спеції (запашний перець горошком, лаврушка, перець мелений, приправа для риби).

Рибу нарізаємо на невеликі шматочки. Це дуже важливо, і це чергова порада. Шматки невеликого розміру просочаться маринадом набагато краще. Кип’ятимо воду, кидаємо в неї одну цибулину, одну моркву, частину запашного перцю та лавровий лист. Ще порада: не бійтеся і соліть воду круто, риба під час варіння не встигне увібрати сіль. У киплячу воду кидаємо рибу, варимо до готовності, дістаємо і обов’язково даємо їй охолонути. Окремо готуємо маринад. На розігрітій олії в сковороді злегка обсмажуємо порізану на невеликі кубики цибулю і терту на середній тертці моркву.

Смачна та ароматна горбуша: як покращити маринад без втрати смаку
Смачна та ароматна горбуша: як покращити маринад без втрати смаку

Порада: спеції кидаємо незадовго до того, як овочі обсмажаться. Так смак спецій розкриється набагато краще. Додаємо борошно, обсмажуємо, кидаємо томат, також даємо йому присмажитися, щоб він віддав кислоту, заливаємо овочі гарячою водою і тушкуємо маринад доти, поки цибуля і морквина перестануть похрускувати. Хвилин 7-10. Вода на той час має випаруватися. Рибу викладаємо в посуд, і якщо він високий, маринад прокладаємо між шарами. І головна порада: дайте рибі настоятися в холодильнику. Після цього ставте страву на стіл, годуйте гостей чи сім’ю та слухайте компліменти на свою адресу. Вони обов’язково будуть.Смачного!

Популярне

Подібні новини