Мої котлети з індички виходять особливо соковитими і ніжними: додаю у фарш цей унікальний інгредієнт. Рецепт

За цим рецептом у вас вийдуть дуже соковиті та смачні котлети з індички – готувати ми їх  будемо у духовці. А головний секрет тут - це цибуля.

Індичка є популярним джерелом білка, який має багато корисних властивостей для здоров’я. Білок необхідний для росту, відновлення та підтримання м’язової тканини.

Цибулю ми по-хитрому додаємо у фарш, попередньо обсмаживши.Так у котлет з м’яса птиці не буде неприємного відтінку в ароматі, а його соковитість і насолода додадуть свою смакову нотку.

Інгредієнти:

  • фарш з індички – 400 г;
  • цибуля ріпчаста -1 шт.;
  • олія вершкове – 40 г;
  • хліб білий – 100 г;
  • орегано – щіпка;
  • олія рослинна – 1 ст. ложка;
  • перець свіжомелений, за смаком;
  • сіль за смаком.

Приготування:

Цибулю почистіть і наріжте великими кубиками. Трохи обсмажте її на олії. А потім остудіть і пробийте у блендері або пропустіть через м’ясорубку.

Хліб замочіть у воді на 10 хвилин (можна замочувати і в молоці, але на смаку це не позначиться). Заберіть жорсткі скоринки, м’якуш відіжміть, щоб не насичувати фарш зайвою рідиною.

Додайте хлібний м’якуш до фаршу, посоліть і поперчіть. Покладіть м’яке вершкове масло – воно надасть більш ніжного смаку котлетам. Всипте орегано, ця сушена зелень відмінно підкреслює смак індички. Додати цибулю.

Все перемішайте. Ретельно вимішайте руками фарш, щоб він став однорідним та липким, а клейковина, що міститься у хлібі, почала працювати.

Секрети приготування смачних котлет з індички: перевірено кухарем
Секрети приготування смачних котлет з індички: перевірено кухарем

Сформуйте мокрими руками котлети середнього розміру приблизно по 60-70 грамів. Панірувати їх або обвалювати в муці не потрібно, вони й так не розваляться, а скоринка буде досить рум’яною.

Застеліть лист пергаментом для випічки і викладіть на нього котлети. Поставте в розігріту до 200 ° C духовку на 20-25 хвилин. Важливо поміщати котлети саме в гарячу духовку, а самі котлети мають бути кімнатної температури, тоді цього часу для їх запікання вистачить. Готові котлети з індички можна подавати з овочевим салатом або гарніром із крупи. Смачного!

Популярне

Подібні новини