Полуничний секрет бабусі: восени додаю ці добрива, і ягоди ростуть, як на дріжджах. Врожай – відро з куща!

Якщо ваша полуниця не тішить ні розміром, ні смаком - можливо, ви просто не знаєте про важливе осіннє підживлення. Розповідаємо всі деталі у статті.

Полуниця значно відрізняється від інших культур своєю кореневою системою — вона мочковата і досягає довжини до 30 см. Дуже важливо забезпечити оптимальний вміст фосфору, калію та органіки у верхньому шарі ґрунту, оскільки восени ці підживлення є особливо важливими. Після плодоношення ґрунт вже сильно виснажений, і йому важко формувати бруньки для наступного сезону.

В одній зі статей ми пояснюємо, як підгодувати полуницю у вересні, щоб наступного року врожай був чудовим. Органічні підживлення використовуються тільки на легких та середніх ґрунтах, оскільки коріння полуниці завжди повинно мати доступ до кисню.

Для ґрунтів з важким складом потрібно додавати тирсу, компост, пісок або бите червоне цегло, щоб покращити їх структуру.

Городники розповіли про осіннє підживлення полуниці
Городники розповіли про осіннє підживлення полуниці

Як органічне добриво у вересні можна використовувати пташиний послід, розведений з водою у пропорції один до п’ятнадцяти. Поливати таким розчином слід тільки зволожені грядки.

Коров’як розводять із водою у пропорції один до десяти і використовують аналогічним чином. Також можна застосовувати базові мінеральні добрива, які можна доповнювати іншими натуральними та мінеральними речовинами в індивідуальному порядку.

Подвійний суперфосфат стане чудовим вибором для осіннього підживлення, оскільки містить фосфор, сірку, азот та кальцій. Це універсальне добриво допомагає стимулювати формування плодових бруньок та підвищує стійкість кущів до морозів. Також можна використовувати калієву селітру, яка містить калій і трохи азоту. Вона добре підходить для підготовки рослин до зимівлі.

Як бачите, все неймовірно просто. Та дотримання цих простих рекомендацій забезпечить вам в наступному році щедрий врожай.

Популярне

Подібні новини