Цвітіння нон-стоп: цей коктейль з 5 компонентів підстьогне вашу герань несамовито квітнути. Трюк простий

Герань - квітка примхлива. Тож, якщо у вас не виходить "підстьогнути" її цвітіння - прочитайте нашу сьогоднішню корисну статтю, в якій поділимося цікавими лайфхаками.

Щоб герань пишно цвіла, ми радимо підгодовувати її йодом. Це дуже просте добриво, яке дає помітні результати вже після двох-трьох процедур. На один літр води достатньо додати одну краплю йоду та одну краплю перекису водню, після чого ретельно розмішати розчин.

Поливати потрібно тільки по краю горщика, щоб добриво не потрапляло на листя. За один раз не можна вносити більше однієї чарки цього розчину. Підгодівлю необхідно робити кожні три тижні з травня по вересень, що сприятиме чудовому цвітінню.

Для покращення цвітіння також можна зробити інший склад із перекису водню. Він знезаражує ґрунт, покращує його структуру, насичує киснем і захищає від шкідників. На один літр води потрібно додати 20 мілілітрів перекису й акуратно поливати по одній чарці, щоб не обпалити кореневу систему герані.

Городники розповіли, чим підживлювати герань для цвітіння
Городники розповіли, чим підживлювати герань для цвітіння

Окрім цього, герань потребує вітамінів групи B. Їй необхідні вітаміни B1, B6 та B12, які можна вносити на початку літа, коли рослина особливо потребує азоту. Для цього розчиняємо одну аптечну ампулу вітаміну на два літри води і ретельно поливаємо квітку. Вносимо кожен вітамін по черзі раз на три тижні, що допоможе активізувати імунітет рослини й покращити процес цвітіння.

Зрідка можна вносити й органічні підживлення. Наприклад, раз на три роки можна внести трохи коров’ячого гною. Курячий послід також ефективний для пишного цвітіння, але він є більш агресивним і може нашкодити рослині в чистому вигляді. Органіку слід використовувати тільки у вигляді слабоконцентрованих розчинів, якими потрібно поливати квіти.

Бажаємо вам успіхів з вашими кімнатними квітами!

Популярне

Подібні новини