Секрети запікання курки до новорічного столу: хрустка скоринка та м’яке м’ясо гарантоване. Працює на всі 100

Приготувати правильно запечену курку - справжнє мистецтво. Та використовую прості рекомендації ця страва вийде неймовірно ароматною та смачною.

Запечена курка – зіркова страва на новорічному столі багатьох українців. Та щоб страва вийшла ідеальною – рекомендуємо скористатися нашими порадами.

Отже, почнемо з того, що вважається ідеально приготовленою запеченою курко. Вона має повністю пропектися, мати апетитну скоринку, бути соковитою та при цьому не згоріти.

По-перше, радимо запікати свіжу курку, а не з морозилки. Для запікання варто обирати товстостінний посуд з високими бортами. Він рівномірно прогрівається та здатен тривалий час тримати високу температуру.

Щоб курка рівномірно просмажилася – вона відпочатку має бути кімнатної температури. Тож якщо вона стояла в холодильнику – дістаньте її завчасно.

Секрети хрусткої та апетитної скоринки

Якщо у вашій духовці є режим грилю, то варто увімкнути його за 15 хвилин до завершення запікання курки. Якщо ж такого режиму не передбачено – не біда! Просто перед запіканням курки намастіть її сумішшю, яка готується з розтопленого меду, гірчиці та соєвого соусу. Також можна зробити тонкий шар сметани.

Для того, щоб скоринка рівномірно покрила курку, шеф-кухарі рекомендують кожні 15 хвилин перевертати птицю.

Ароматна та запашна курка, рецепт якої має мати кожен
Ароматна та запашна курка, рецепт якої має мати кожен

Не ставте курку в холодну духовку. Попередньо її треба прогріти до температури близько 220 градусів, потім поступово зменшуючи до 180-200 градусів.

Також час від часу поливайте курку соком, що виділяється під час запікання.

Після завершення запікання не поспішайте подавати страву гостям. Залиште курку трішки “відпочити”. Так вона до кінця вбере в себе аромати спецій. І лише потім її можна нарізати на порції.

Популярне

Подібні новини