Готую лише так: професійні кухарі розповіли 2 головних правила, яких варто дотримуватись, коли засолюєте сало

Правильно засолити сало — це окремий вид мистецтва. Тому й не дивно, що є дві найпоширеніші помилки, яких допускаються навіть досвідчені господині. Професійні кухарі розповіли, у чому справа.

Навіть для професіональних кухарів п’ятизіркових ресторанів, яку вміють готувати надважкі та розкішні страви, не буде легкістю правильно засолити сало. Тому не дивуйтесь, якщо приготування цієї закуски видається вам не таким легким. Як жартують у народі, “це все він, а не я”.

Однак, засолене сало легко стає улюбленим інгредієнтом на будь-якому святковому столі. А взяти саме його до свіжозвареного борщу, чорного хліба та часничку буде найкращим рішенням.

Утім, попри свій неймовірний смак, це дуже вибагливий продукт, у приготуванні якого господині часто допускаються помилок. Однак, після певної кількості спроб та невдач професійні кухарі готові поділитися двома головними правилами, яких слід дотримуватися, коли ви засолюєте сало, аби воно вийшло дуже смачним та м’яким.

Правило перше

Це правило універсальне та часто застосовується під час приготування будь-якої справи. Утім, цей факт лише доводить важливість цієї поради.

Що не слід робити, коли ви засолюєте сало?
Що не слід робити, коли ви засолюєте сало?

Перед тим, як готувати будь-яку страву, вам необхідно ретельно обрати її інгредієнти. Адже якщо картопля гнила, то й пюре з нього не вийде. Так і тут. Якщо сало підібране погане, то така смачна та м’яка засолена закуска, як ви прагнете, не вийде.

Обирайте свіже сало з приємним світлим відтінком. Найкраще вам підійде цей інгредієнт, який зрізали з грудинки, боку чи спини. Також варто брати сало молодої тварини, адже її вік впливає на жорсткість м’яса.

Правило друге

Теж безліч факторів того, яким вийде ваше засолене сало, залежать від тари для засолювання. Найкращим буде використати контейнер, який можна щільно закрити.

Бонусна порада

Якщо під час засолювання ви зробили щось не так, не варто засмучуватись та викидати продукт, адже його можна “відновити”, проваривши. Для розсолу використайте спеції та лавровий лист.

Якщо це не допомогло, то піч чи мультиварка повернуть м’якість салу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини