Які 3 компоненти не можна додавати в маринад для шашлику: секретна рецептура для ідеального м’яса

З потеплінням настав сезон шашликів. Розповідаємо, як зробити ідеальний маринад для м'яса, який допоможе приготувати його неймовірно м'яким і ніжним

Коли мова йде про відпочинок на природі, святкування дня народження на дачі або будь-якого іншого заходу, то перше, що спадає на думку, – шашлик. Хоча у цій страві доволі важливо обрати смачне та свіже м’ясо, ключову роль таки відіграє маринад. У кожного рецепт маринаду для шашлику різний, втім існують інгредієнти, в яких не слід маринувати м’ясо. Розповідаємо про ці продукти та пояснюємо, чому від них слід відмовитись.

Передусім слід запам’ятати, що у маринад для м’яса не потрібно додавати сіль. Багато господарів і господинь підсолюють м’ясо, коли готують маринад, втім бувалі “шашличні” кулінари наголошують, що це не є правильним. Така нехитра маніпуляція може стати причиною жорсткого м’яса. Аби шашлик був м’яким і ніжним, підсолюйте його безпосередньо перед приготуванням.

Кулінари розповіли, які три інгредієнти не слід додавати в маринад для м'яса, аби воно вийшло смачним
Кулінари розповіли, які три інгредієнти не слід додавати в маринад для м’яса, аби воно вийшло смачним

Ще один популярний інгредієнт, який багато господинь додають в шашлик – оцет. За цим продуктом закріпилась хороша слава. Так, багато людей впевнені, що оцет зробить м’ясо м’яким і ніжним. Це й дійсно так, але крім м’якості, оцет позбавить шашлик яскравого смаку та переб’є всі інші спеції та інгредієнти маринаду.

Багато господарів і господинь для маринаду використовують майонез. Насправді цей інгредієнт не зробить м’ясо менш смачним, проте експерти таки не радять маринувати м’ясо в майонезі. Річ у тім, що такий продукт не зробить шашлик смачнішим, ніж, наприклад, рослинна олія. А ось на здоров’я майонез впливає дуже згубно.

Експерти розповіли, як правильно маринувати м'ясо, аби воно вийшло дуже смачним
Експерти розповіли, як правильно маринувати м’ясо, аби воно вийшло дуже смачним

Замість цих інгредієнтів експерти радять використовувати рослинну олію, різноманітні спеції. Крім того, не забудьте додавати до маринаду цибулю – вона зробить м’ясо соковитішим. За бажання, додайте до шашлику помідори. Вони також допоможуть зробити шашлик соковитішим.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини